Hrozí koniec staronovej vlády? Klus naznačil, čo by ju mohlo položiť na kolená!
09 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

V pondelok sa bude v parlamente hlasovať o návrhu na odvolanie šéfky rezortu spravodlivosti Márie Kolíkovej. No už dnes vieme, aký postoj zaujali niektorí poslanci. Jeden z nich dokonca hovorí, že odvolanie ministerky by mohlo znamenať koniec vlády.


Kolíková má podporu nezaradeného poslanca parlamentu Tomáša Valáška a aj štátneho tajomníka rezortu zahraničia Martina Klusa. Naopak, poslanec za Smer-SD a šéf zahraničného výboru parlamentu Marián Kéry jej vyslovia nedôveru. Vyplýva to z ich vyhlásení v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

„Budem hlasovať proti návrhu na odvolanie,“ povedal Valášek. Tvrdí, že ide aj o pomstu ministra financií a šéfa OĽANO Igora Matoviča za to, že ministerka požiadala o jeho odstúpenie z pozície predsedu vlády, píše portál eReport.sk. 

„Eduard Heger má šancu ukázať, že je sám sebe pánom. Cítim a vnímam tlaky z časti OĽANO a možno z časti Za ľudí,“ uviedol Valášek s tým, že takto rozdelená koalícia nemôže dlhodobo fungovať.

V TA3 to vrelo! Kolíková zaútočila na novú moderátorku
Tá je to teda dala! Ministerka Kolíková prešla do útoku. Miesto toho, aby obhajovala kauzy, kvôli ktorým bude čeliť odvolávaniu v parlamente, zgustla si na novopečenej moderátorke relácie V politike televízie TA3. Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Kéry s ním však nesúhlasí. „Prešľapy pani ministerky Kolíkovej sú flagrantné,“ zdôraznil s tým, že rodinná firma Kolíkovej „ukradla ľuďom, ktorým spravuje byty v Moste pri Bratislave, 16 tisíc eur“. Poukázal aj na zákazky firmy jej brata s RTVS.

Klus to vidí ešte černejšie. „Odvolanie ministerky by mohlo znamenať koniec vlády ako takej,“ upozorňuje. Nevie si predstaviť, že by koaliční poslanci vyjadrili nedôveru vlastnej, koaličnej ministerke.

Mesík: "Som zvedavý, či si orgány boja so zločinom trúfnu vyšetrovať aj otcov špajdľovania za spreneveru pol miliardy"
Celoplošné testovanie stálo Slovákov takmer pol miliardy eur. "Výsledok špajdľovania je pritom úplne jednoznačný: na jeho začiatku sme mali najmenej obetí covidu na milión ľudí v celej Európe – a o 6 mesiacov neskôr tu máme viac ako 17 200... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Diana Zaťková