Heger sa stretne s Kolíkovou v nedeľu večer
09 | 05 | 2021 I tasr

Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa stretne s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) v nedeľu večer. Pre TASR to potvrdili z tlačového a informačného odboru Úradu vlády (ÚV) SR.


Koalícia rieši opozičný návrh na odvolanie ministerky spravodlivosti. Podporu jej deklarujú poslanci Za ľudí a SaS. Hnutie Sme rodina zatiaľ za Kolíkovou stojí. Hnutie OĽANO deklarovalo, že bude o všetkých závažných zisteniach informovať premiéra. Za jej odvolanie by však nemalo hlasovať. Kolíková na odstúpenie nevidí žiaden dôvod.

Parlament má o vyslovení nedôvery rokovať v pondelok (10. 5.). Mimoriadnu schôdzu inicioval Smer-SD. Šéf strany Robert Fico ozrejmil, že dôvodom majú byť podozrenia okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala. Namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna.

Zmluvné vzťahy medzi RTVS a spoločnosťou Elektronika má preveriť aj Rada RTVS. Minister financií Igor Matovič (OĽANO) vidí problém aj v možnom konflikte záujmov pri prenájme súčasnej sídelnej budovy rezortu spravodlivosti.

Becík: Pri Igorovi Matovičovi začínam mať strach, čo bude s našou krajinou (VIDEO)
Avizované, aj keď Matovičom nepotvrdené, zvýšenie DPH na 25% nechápe ani starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík. Kritik šéfa OĽaNO vo videu opäť varuje pred jeho krokom, ktorý by znamenal ešte väčšie zhoršenie životnej úrovne Slovákov ako je... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik