Chmelár: "Správanie našej hlavy štátu na Slavíne považujem za strašnú hanbu, neúctu až grobianstvo"
09 | 05 | 2021 I Jozef Uhlarik

Kritiku za právanie pri sobotňajšom kladení vencov pri pamätníku na Slavíne si prezidentka Čaputová vypočula už z rôznych strán. V statuse na sociálnej sieti sa k nim pripája aj politický analytik Eduard Chmelár.


Eduard Chmelár v predchádzajúcich voľbách kandidoval na funkciu prezidenta, ktorú mu napokon „vyfúkla“ práve Zuzana Čaputová. Náš známy historik jej preto nič nedaroval za správanie, ktorým sa prezentovala na Slavíne nielen voči členom Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, ale aj partizánovi a veteránovi z II. svetovej vojny Karolovi Kunovi. Vo svojom statuse okrem iného zrovnal správanie jej a ruského prezidenta Vladimíra Putina počas sviatku Dňa víťazstva.

„Oslavy Dňa víťazstva na Červenom námestí v Moskve sú aj po 76 rokoch veľkolepé a každý, kto ich videl na vlastné oči, hovorí o nezabudnuteľnom zážitku na celý život,“ píše v úvode svojho statusu Chmelár a o odporúča si všimnúť rozdiely v správaní ruského prezidenta a slovenskej prezidentky. „Kým Vladimír Putin nikdy nevynechá príležitosť, aby si stisol ruku so všetkými veteránmi druhej svetovej vojny, Zuzana Čaputová ich na Slavíne nielenže odignorovala, ale organizátori im ani nedovolili položiť veniec, kým najvyšší ústavní činitelia neodídu,“ kritizuje správanie našej hlavy štátu, ktorý považuje za strašnú hanbu, neúctu až grobianstvo.



„Môžeme si o Putinovi myslieť, čo chceme, ale ak slovenským politikom kole oči jeho vysoká popularita na Slovensku, mali by sa v prvom rade naučiť správať ako štátnici a lídri svojej krajiny, nie nadutí papaláši odtrhnutí od svojho ľudu,“ uzatvára svoj status Eduard Chmelár.

Laššáková: "Pani prezidentka, to, čo ste predviedli na Slavíne je hanba a vrchol primitivizmu!"
Udalosť, ktorá sa odohrala pri pamätníku padlým hrdinom II. svetovej vojny na bratislavskom Slavíne neunikla ani pozornosti právničky Judity Laššákovej. V statuse poukázala najmä na správanie sa prezidentky, ktorá odignorovala tam stojaceho... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik