Až 155 miliónov ľudí na svete trpí hladomorom, pandémia to ešte zhoršila
09 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Správa Globálnej siete proti potravinovým krízam (GNAFC) uvádza, že počet ľudí, ktorí čelia vážnej potravinovej kríze a potrebujú urgentnú pomoc pri záchrane obživy, dosiahol v roku 2020 päťročné maximum.




Humanitárna agentúra zriadená Európskou úniou a Organizáciou Spojených národov uviedla, že situácia sa od roku 2017 zhoršuje. V minulom roku došlo k ročnému nárastu približne o 20 miliónov ľudí, čím sa celkový počet zvýšil na 155 miliónov v 55 krajinách, informuje portál RT.
Ešte sa to zhorší

„Rok po vyhlásení pandémie Covid-19 sú vyhliadky na rok 2021 a nasledujúce roky pochmúrne. Konflikty, obmedzenia spojené s pandémiou, ktoré spôsobujú ekonomické ťažkosti a pretrvávajúca hrozba nepriaznivých poveternostných podmienok budú pravdepodobne naďalej viesť k potravinovým krízam,“ uvádza sa v správe.

Facebook si zakladá na získavaní osobných dát. Ak ich neodovzdáte, budete platiť
Apple zaviedol v svojom systéme niekoľko zmien, ktoré sa týkajú ochrany osobných údajov. No spoločnosti Facebook sa tieto zmeny nepáčia a snaží sa proti nim bojovať. Niet divu, keď tieto nové pravidlá ohrozujú jej obchodný model, informuje portál... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Podľa prieskumu sa v roku 2020 nachádzalo v najvážnejšej „katastrofickej“ akútnej potravinovej neistote asi 133 000 ľudí. V Burkine Faso, Južnom Sudáne a Jemene sú potrebné neodkladné opatrenia.
Afrika je na tom najhoršie

Afrika zostala kontinentom, ktorý je najviac postihnutý potravinovými krízami, čo predstavuje 63% z globálneho celkového počtu ľudí v „kríze“ alebo horšom stave ako v minulom roku.

„Pandémia Covid-19 odhalila krehkosť globálneho potravinového systému a potrebu spravodlivejších, udržateľnejších a odolnejších systémov, ktoré budú do roku 2030 výživne a dôsledne živiť 8,5 miliárd ľudí,“ uviedla GNAFC.

Kremeľ musí zmapovať situáciu v Európe, kým odsúhlasí summit Putin-Biden
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková