Začnite zdaňovať zahraničné banky a nie občanov Slovenska, odkazuje Matovičovi Čarnogurský ml.
08 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zaujímavú myšlienku rozvinul na sociálnej sieti právnik Ján Čarnogurský mladší. Nášmu financmajstrovi Matovičovi v ňom radí, že namiesto zvyšovania DPH či dane z nehnuteľnosti by sa mal radšej zamerať na neúmerné zisky bánk a chýbajúce peniaze čerpať odtiaľ.


Igor Matovič sa síce bráni, že on o zvyšovaní DPH na 25% nikdy nehovoril, no bez vánku sa ani lístok nepohne. Ešte pred ním navyše súčasný premiér a vtedy minister financií Eduard Heger otvorene hovoril o navýšení dane z nehnuteľnosti. Právnik Ján Čarnogurský mladší však v statuse upriamuje pozornosť ako získať potrebné peniaze pre rodiny či matky s deťmi úplne iným smerom. Zdaniť bankám ich neúmerné zisky!
Zrušením daňového odvodu vláda vlani darovala bankám 320 miliónov eur

„Bankám počas korony narástol zisk, a vláda ide dodaniť Slovákov. Čo tak dodaniť banky?“ začína svoj status Ján Čarnogurský mladší a dodáva, že po vyhádzaní nezmyselnej pol miliardy eur na plošné testovanie teraz ide Matovič zvýšiť DPH, ktoré predraží všetky nákupy, najmä pre nezamestnaných a pre dôchodcov. Rovnako plánuje vláda zvýšiť daň z nehnuteľností, ktorú nezamestnaní a dôchodcovia môžu len ťažko zaplatiť. „Vláda však zrušila minulý rok, v rámci tzv. Sulíkovho kilečka, bankový odvod, čím darovala bankám asi 320 mil. eur a brutálne navýšila bankám zisk. O rovnakú sumu vláda znížila dôchodcom trináste dôchodky, takže darček pre banky nakoniec zaplatili slovenskí dôchodcovia,“ konštatuje právnik.



Podľa Čarnogurského mladšieho sa k bankám vláda správa i naďalej veľkoryso. „Len zisk bánk zaregistrovaných na Slovensku za minulý rok dosiahol 888 mil. eur, dokonca počas korony medziročne bankám vzrástol zisk oproti roku 2019! A to nepočítame zisk bánk, ktoré na Slovensku podnikajú iba ako pobočky zahraničných bánk. Celý tento zisk bánk bude nakoniec vyvezený do zahraničia, veď všetky komerčné banky sú vlastnené zahraničnými firmami. A to vrátane Poštovej banky, Primabanky a J&T banky, ktoré sú ovládané pôvodne slovenskými finančnými skupinami J&T a Pentou,“ hnevá sa Čarnogurský mladší a na záver odkazuje Matovičovi: „Namiesto plošného navyšovania DPH a daní z nehnuteľností by bolo asi načase začať zdaňovať zahraničné banky a nie obyčajných občanov Slovenska.“

Už teraz máme najväčšiu DPH na potraviny v Európe! A on to chce ešte zvýšiť! Hnevá sa Miro Del
Plán Igora Matoviča na zvýšenie DPH sa stretol s nepochopením a nevôľou nielen u väčšiny politikov, ale i samotných Slovákov. Svoj nesúhlas vyjadril na sociálnej sieti aj Miroslav Del. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik