Za ľudí je opäť chudobnejšia o jedného člena, dokedy to Remišovej strana vydrží?
08 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Zo strany Za ľudí tentoraz vystúpila Letanovská. Informovala o tom v sobotu na sociálnej sieti. A dôvod? Remišová!









"Včera som vystúpila zo strany Za ľudí," napísala na facebooku bývalá poslankyňa parlamentu Andrea Letanovská.










Politička vysvetľuje, že keď sa pripojila k projektu bývalého prezidenta SR Andreja Kisku, mala hlavu plnú ideálov. Uverila jeho vízii o lepšom Slovensku a faktu, že politika je tá cesta. "Mala to byť cesta k zmene, ktorej nositeľom bude vláda čestných a odborne zdatných ľudí, ktorá bude mať dôveru občanov."




Predstavovala si to inak






Žiaľ, situácia sa podľa nej vyvinula inak. "Predstavy o vláde slušných odborníkov, ktorí si dokážu získať a udržať dôveru svojich voličov aj po voľbách, sa však nenaplnili," píše Letanovská.


"Nie očkovanie, ale hotovosť je skutočná sloboda. Nenechajte sa ovládať bankami!" vyzýva aktivista
Počas pandémie počúvame zo všetkých strán, že najlepšie je platiť bezhotovostne kartou. No ako často sa vám stalo, že napríklad v novinovom stánku alebo v menšej prevádzke vám kartu jednoducho nemohli prijať, lebo nemali na to zariadenie alebo... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková










Dodáva, že dôvera vo vládu, v politikov a v štátne inštitúcie je najnižšia za veľmi dlhé obdobie. Krajina sa zmieta v pandémii a navyše je ešte konfrontovaná opakovanými konfliktami vo vnútri koalície. Zmierenie, kultivácia politickej diskusie, reformy a modernizácia krajiny sú v nedohľadne.


Letanovská obviňuje predsedníčku Veroniku Remišovú, že nedokázala uchopiť a rozvíjať odkaz zakladateľa strany. V celom jej pôsobení bolo vraj mnoho zaváhaní a neschopnosť zaujať jasný, zrozumiteľný a zásadový postoj.




Toto leto nebude také slobodné ako minulý rok. Vláda plánuje obmedzenia
Aj keď sa pandemická situácia na Slovensku pomaly zlepšuje, ešte nemáme ani zďaleka vyhraté. "Minulé leto sa nesmie zopakovať," varuje štátny tajomník rezortu zahraničia Martin Klus. Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková



"Dôvera predsedníčky je veľmi oslabená a v týchto dňoch čelí naša ministerka spravodlivosti Mária Kolíková veľkému tlaku zo strany opozície," vymenúva politička. Maximálne ju sklamal postoj Remišovej.






Remišová nevie brániť vlastných




"V tomto prípade predsedníčka vlastnej strany, ktorej pýchou ministerka Kolíková bez pochyby je, sa jej zastala veľmi vlažne, neskoro, akoby nútene, a tým ju nemilosrdne predhodila nielen opozícii, ale aj krvilačným koaličným partnerom. Všetkým, ktorým Mária Kolíková stúpila na otlak," píše Letanovská.



"A práve táto skutočnosť je pre mňa úplne poslednou kvapkou v pohári. Môj pohár schopnosti akceptácie absurdity a nečistoty politiky pretiekol a už ďalej nebude Veronika Remišová a zvyšok vlády jednať aj v mojom mene. Preto odchádzam," uzavrela lekárka a už bývalá poslankyňa.




"Desaťtisíce detí videli tablet akurát na obrázku, ale my sa tvárime, že výučba prebehla," hodnotí Hlina situáciu v školstve
Alojz Hlina, bývalý šéf Kresťanskodemokratického hnutia, zaplakal nad situáciou detí a mládeže na Slovensku. "Na naše deti sme zabudli a o vysokoškolákoch sa ani nehovorí," upozorňuje na sociálnej sieti politik na katastrofickú situáciu v našom... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková