Veľký prehľad (ne)spravodlivosti v ére Kolíkovej aj kovidovej
08 | 05 | 2021 I René Skalný

Ľuďom blízkym odvolávanej ministerke Kolíkovej sa v biznise so štátom až podozrivo darí. Jej brat Michal vraj zarobil na predražených dodávkach techniky takmer 1,5 milióna eur, pričom v rovnakej firme je údajne spoločníčkou Kolíkovej nevlastná sestra - toho času právoplatne odsúdená za podvod. Ministerkin brat vraj podniká s biznismenom, ktorý prenajal budovu ministerstvu spravodlivosti.


Píšeme samé vraj a údajne pretože to tvrdí Robert Fico. Ale ten by o tom mohol kade-čo vedieť...


Terajšia ministerka Mária Kolíková totiž pracovala ako štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti práve za vlády Roberta Fica. No, pracovala... S ohľadom na informácie, ktoré svojho času priniesol portál Pluska, je "pracovať" trochu silný výraz. Povedzme, že pôsobila.

Každopádne, s ohľadom na prezumpciu neviny, ale hlavne okrídlený pseudo-argument "lebo Fico" to berieme s rezervou. A vôbec, je tu vôbec čo riešiť? Veď Mária Kolíková je členkou tej najlepšej vlády vôbec!

Kolíková sa v biznise topí oveľa hlbšie, ako by sa na ministerku spravodlivosti zdalo
Spravodlivá a konzekventná ministerka spravodlivosti má so spravodlivosťou vážny problém. Minulosť, zdá sa, naozaj dobehne každého, najmä, ak jej asistuje aj prítomnosť. Ministerka Kolíková je v pasci, ktorú si na seba nastražila... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Ivan Brožík


Neotravujte, tu sme pri rozkrádačkách!

Ako sa v novej politickej kultúre patrí, pani ministerka už osobnú zodpovednosť vyvodila. Po vzore svojich straníckych kolegov Šeligu a Žitňanskej si dokonca sama, blahosklonne zvolila trest.

Ako píše Tomáš Janco; "Fascinujúce, ako sa v médiách berie za vyvodenú zodpovednosť pre Šeligu a Žitňanskú to, že sa vzdali funkcie a ďalej berú tisíce za sedenie v parlamente, zatiaľčo pre výnimočný stav dávame biednych ľudí, čo ukradli trocha jedla do basy a ľudia platia tisíce zo svojich už aj tak znížených príjmov na pokuty - a je jedno, či to, čo porušili dávalo zmysel alebo nie.

Droba si sám určil, že nejde o pochybenie, za ktoré by mal stratiť funkciu. Šeliga aj Žitňanská si sami určili vzdanie sa funkcie, ale nie vzdanie sa poslaneckého mandátu. Je krásne, byť si sám sudcom a určovať si tresty sám."



Ako ďalej uvádza "...keďže si sami určujú svoje (obrovské) príjmy, z cudzích peňazí môžu živiť kamarátov (viď Kolíková) a sami si určujú dopady opatrení a zákonov na seba.


Nepodrobujú sa fakticky vôbec ničomu- ani zákonom, nad ktorými sú z titulov funkcie, ani svojej povesti, ktorú im za zadkami opravujú usilovne média, ani zákonmi, ktoré stoja nad ľudskými, keďže sme sa v osvietenom materializme a sekularizme emancipovali od Boha."

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková sa neobáva, že by jej v Národnej rade vyslovili nedôveru. Poukázala na to, že ide o návrh opozície. A tým je povedané všetko. Naďalej nevidí konflikt záujmov, pretože na jednotlivé obstarávania vraj nemala vplyv.

A z toto titulu sa rozhodla "potrestať" samú seba zrejme tým, že neodstúpi.

 

"Kolíková je absolútne nekompetentná, ani nevie čo kecá!" naložil ministerke bývalý ústavný sudca Drgonec
Len pred pár dňami obdržala prezidentka Čaputová takmer 600 tisíc podpisov občanov, ktorí sú za vyhlásenie referenda za predčasné voľby, no ministerka spravodlivosti ich zmietla zo stola. Kolíková tvrdí, že je v rozpore s naším právnym poriadkom.... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Nepodarený obraz bohyne

Spravodlivosť býva spodobňovaná s mečom a zaviazanými očami. Napriek všeobecne akceptovanému omylu (alebo skôr trpkej slovenskej skúsenosti?) nie preto, že by bola slepá, ale pretože má byť nestranná.

Nech nehľadí na toho-ktorého človeka, ktorý sa akurát ocitne na jej trestnej lavici. Jej úlohou má byť na miskách váh citlivo zvážiť argumenty jednej a druhej strany, pričom po až po zrelej úvahe má právo trestať. Hoc aj s mečom v ruke.

V takzvanej demokracii karpatského typu, navyše umocnenej nekonečnými stavmi nezákonnej núdze, však táto alegória vyznieva až hlúpo. Predobraz antickej bohyne časom zdegeneroval len na jej odraz v krivom zrkadle.

Novou bohyňou justície sa stala Mária Kolíková. Nie preto, že by snáď stála na piedestále morálky, či nebodaj, že by ovplývala nesmiernou mocou bojovať so zlom.

Božstvom na (liberálnom) nebi sa stala preto, že ju nemožno kritizovať ani o nej pochybovať. Márii Kolíkovej sa jednoducho slepo verí. Dôkazom toho môžu byť reakcie jej koaličných partnerov v parlamente - počas rokovaní o vyslovení nedôvery.

Šeliga, Žitňanská, Droba v noci v klube aj napriek zákazu vychádzania. Navyše v podniku konšpirátora Hríba
Za ľudí si zjavne pomýlilo názov. Čo tak Nad ľudí? Sedieť v čase zákazu vychádzania v bare, ktorý mal byť zavretý. To si môžu dovoliť naozaj iba nadľudia. Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík


Svedkovia Kolíkovej

„Samozrejme, nebudeme hlasovať s opozíciou, bolo by to porušenie koaličnej zmluvy (!). Ako protikorupčné hnutie budeme žiadať, aby sa objasnili všetky podozrenia z konfliktu záujmov a rodinkárstva," uviedol šéf klubu OĽaNO Michal Šipoš - činovník istej trnavskej, rodinkárskej "eseročky".

Matovičov stláčač tlačidiel Krošlák zašiel ešte ďalej: "Boli jej kladené nepríjemné otázky na telo a dosť veľa (?), ale pre mňa je ministerka Kolíková jeden veľmi kvalitný a čestný minister. Má moju podporu. Je smutné, že sa vôbec zaoberáme podnetmi Smeru, ktorých jediným cieľom je rozbitie vlády a predčasne voľby," povedal Krošlák.

Sloboda a Solidarita takisto nesklamala, s čestnosťou ich povestného Excelu: „Ak sú nejaké pochybenia treba o nich hovoriť. Ak boli nejaké pochybenia v majetkovom priznaní, tak nech sa v tejto veci koná.

Ale toto naozaj nie sú veci, za ktoré by mala byť ministerka odvolaná. Svoju prácu robí veľmi dobre...Má našu stopercentnú podporu," vyhlásila predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová. Očividne ďalšia nasledovníčka kultu Kolíkovej.

Ani hnutie Sme rodina sa o morálny kredit ministerky nestará - rovnako ako Boris Kollár o zákaz vychádzania, keď "špásoval" s modelkou na zadných sedadlách vládnej limuzíny:

"Momentálne nemáme žiadny (!) problém, otázka je, ako k tomu pristúpia ďalší koaliční partneri, lebo dnes boli zverejnené nejaké ďalšie informácie, o tom je momentálne diskusia v rámci koalície," vyhlásil Pčolinský.

Kolíkovej na konci dňa vyjadrila podporu aj nejaká pani Remišová. To už ani nestojí za reč...

Boris Kollár si strieľa buď zo Šeligu, alebo z ľudí: Šeliga má vraj veľký politický potenciál
05 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová


Hnilé jablká

V práve mimochodom existuje takzvaný princíp "jablka z otráveného stromu". Zjednodušene to znamená , že všetko, čo pochádza z nezákonnosti je neplatné, nepoužiteľné - skrátka "otrávené".

V politike by sa táto zásada dala pokojne aplikovať na stranu "Za ľudí". Aký morálny kredit môžu mať ľudia, ktorí v správnej chvíli (slobodno a dobrovoľne - nutné dodať) skočili do projektu istého "prefláknutého" pozemkového eskamotéra a dobrého kamaráta popradskej mafie, ktorému zrejme začal chýbať štvordňový pracovný týždeň a papalášske výlety vládnym špeciálom?

Ako asi môže vyzerať právny štát v krajine, kde ministerstvo spravodlivosti sídli v prenajatých priestoroch Zváračského ústavu? Mimomochodom, prenajímaným biznismanom, s ktorým onoho času podnikal brat odvolávanej ministerky?

Hlavu hore, občania! Spravodlivosť ešte nie je mŕtva. Ona sa totiž (dosť možno) v našich končinách ešte ani nestihla ani narodiť...

Je minister dopravy ďalšia cynická sv*ňa? Sami si odpovedzte: VIDEO
Sociálnymi sieťami sa šíri video, na ktorom úradujúci minister dopravy - Andrej Doležal (Sme rodina) veľmi konkrétne, jasne a nekorektne "ďakuje pánu Bohu za koronu". O čom to svedčí? Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | René Skalný