Naď nazval slovenských motorkárov kolaborantmi a idiotmi, ľudia mu to následne poriadne vytmavili!
08 | 05 | 2021 I René Skalný

Minister obrany Jaroslav Naď sa na sociálnej sieti vyjadril, že slovenskí motorkári sú užitoční idioti ruskej propagandy a dokonca ich nazval aj vlastizradcami, v prípade, ak nevedia, čo a pre koho konajú. Vraj mu je ich "v podstate ľúto". Zľutovanie s ministrom však nemali stovky diskutujúcich, ktorí mu to na sociálnej sieti poriadne vytmavili.


„Motorkári Slovenska sa stali ďalšou organizáciou, ktorá naletela ruským spravodajským hrám a aktuálne opäť slúžia ako užitoční idioti ruskej propagandy a konkrétne tajnej alebo ak chcete spravodajskej služby SVR.

Chcú vraj rozvážať Večné svetlo, ktoré si boli prevziať v Moskve od „šéfa Ruskej historickej spoločnosti“. Tým však nie je nik iný, ako pán Sergej Naryškin, aktuálny riaditeľ ruskej civilnej spravodajskej služby SVR. Ak to nevedeli, sú to užitoční idioti. Ak to vedeli, sú to vlastizradcovia konajúci v záujme cudzej mocnosti.“ Píše Naď.

Fanatická rusofóbia ako oficiálna doktrína súčasnej vlády
Slovensko nemalo vo svojich novodobých dejinách nikdy horšie vzťahy s Ruskom, ako je tomu dnes. Koalícia sa netají tým, že Ruskú federáciu považuje priamo za nepriateľský štát a naši predstavitelia si nenechajú ujsť žiadnu príležitosť, aby to mohli... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný


Ako ďalej uvádza minister, motorkári vraj slúžia Sergejovi Naryškinovi, aktuálnemu riaditeľovi ruskej civilnej spravodajskej služby SVR.

"... je jasné, že ruské spravodajské služby majú v našich krajinách konkrétne ciele. A veruže priateľské nie sú," uzatvára minister s tým, že "spravodajské hry však s úctou bojovníkom proti fašizmu" nemajú nič spoločné.

Naďova arogancia však nezostala bez odozvy. Medzi vyše 3-tisíc komentármi (v čase písani tohoto článku) je ťažké nájsť vôbec taký, ktorý by neobsahoval vulgarizmy, či tvrdú kritiku na adresu úradujúceho ministra. Tie publikovateľné spravidla obviňujú Naďa z pretrvávajúcej paranoje, nenávistného prejavu, či (diplomaticky povedané) nekritickej servilnosti cudzím záujmom.