Je novinárka Kovačič Hanzelová rasistka? VIDEO hovorí samo za seba!
08 | 05 | 2021 I René Skalný

Zuzana Kovačič Hanzelová býva častokrát prezentovaná ako etalón tej "správnej" žurnalistiky. Je príkladom novej generácie novinárov, ktorí sa netaja strikne liberálnymi postojmi a progresívnym uvažovaním, čo sa nutne odráža aj na ich tvorbe. Hanzelová, ktorá s obľubou hodnotí iných z pozície akejsi morálnej autority, ale tentoraz prestrelila. Jej vyjadrenie totiž zaváňa primitívnym rasizmom.


Ako upozorňuje mediálna skupina Hrot.info na sociálnej sieti: "Vo videorozhovore s niekdajším dvojnásobným ministrom financií Ivanom Miklošom sa redaktorka denníka SME Zuzana Kovačič Hanzelová vyjadrila, že „Igor Matovič, on viackrát zdôrazňoval, že prídavky na deti bude zvyšovať pre pracujúcich rodičov.

To už je také synonymum na Slovensku pre rasizmus podľa mňa, ale nechcem to až takto nazývať.“ Cituje redakcia Hanzelovú.

"Toto trochu nejasné vyjadrenie (nechce to nazývať rasizmom, ale zároveň to rasizmom nazýva) padlo v danom rozhovore len tak mimochodom, avšak ponúka sondu do uvažovania tejto známej novinárky." Varuje Hrot.info.

Mainstreamové médiá hľadajú rasizmus všade
CNN posunula formu bojkotu kultúry na novú úroveň, keď si zobrala pod paľbu každodenný slovník, z ktorého väčšina slov nemá nič spoločné s rasizmom, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Marek Molnár


"Bieli" pracujú - "farební" nie

"Ak je udelenie určitej sociálnej výhody (dávky, vyššej dávky a pod.) viazané na účasť na pracovnom procese a zároveň to má byť rasistické, znamená to, že pracujúci a nepracujúci sú rasami. Čo je, samozrejme, absurdné." Dodáva redakcia.

"Musíme však byť spravodliví. Je jasné, že takto to Kovačič Hanzelová nemyslí. Naráža tým na to, že medzi nepracujúcimi sú zrejme podielovo viac zastúpení príslušníci rómskej menšiny.


Otvorene o Rómoch



Aj tak by sme však o rasizme mohli hovoriť iba vtedy, ak by štát znemožňoval prístup Rómov na pracovný trh. Pritom opak je pravdou, ako svedčí okrem iného existencia a aktivity vládneho splnomocnenca pre rómske komunity." Dodávajú.


Ako ďalej uvádzajú: "Ak je človek integrovaný na formálnom trhu práce (ako zamestnanec, živnostník ap., čiže nepracuje na čierno), spravidla odvádza sociálne odvody, ako aj dane z príjmu.


Výsledkom „boja proti rasizmu“ je „rasizmus proti bielym“ v USA
Súčasné nepokoje v USA sú priamym dôsledkom takmer polstoročných lží médií, Holywoodu a vzdelávacieho systému. Cituje portál inosmi.ru amerického publicistu Setha Grossmana. Čítať ďalej
03 | 06 | 2020

Sociálny zmier


Z týchto zdrojov sa následne platia aj sociálne dávky. To, že sú pri výške niektorých dávok pracujúci zvýhodnení, tak nie je rasistické, ale spravodlivé.




Pripomeňme, že sú aj dávky, na ktoré, naopak, majú nárok iba tí bez práce, čo by nemalo existovať, ak by v systéme platili skratkovité pohľady Kovačič Hanzelovej.




Kovačič Hanzelová je teda vcelku mimo." Konštatuje Hrot.info.


(Spomenuté vyjadrenie odznie v čase 10.05)