Draxler: Áno, ani za Smeru to nebolo bohviečo, ale dnes? Kde sú tie sľubované zázraky?
08 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Súčasná koalícia mala pred voľbami veľa siláckych rečí ako to všetko bude robiť lepšie. Ako sa však zdá, „skutek utek“. Naznačuje to aj exminister školstva Juraj Draxler, ktorý bol vo funkcii za vlády Roberta Fica.


Juraj Draxler sa v statuse na sociálnej sieti pozrel na niektoré odvetvia, ktoré, podľa koalície, mali byť spravované a vedené ináč, lepšie. Podľa exministra sa síce za vlády Roberta Fica tiež nerobilo tak, akoby malo, no táto „skupinka“ to robí ešte horšie. Platí na najmä o digitalizácii, pri využívané eurofondov, alebo v rezorte ministerstva vnútra.
Máme celé ministerstvo digitalizácie, ale chýba aspoň nejaká stratégia a riešenia

„Zabudnime teraz na chvíľu na Igorka, pretože v tomto celom zďaleka nejde len o neho,“ píše hneď v úvode svojho statusu Draxler a dodáva, že sme tu mali roky celé komunity ľudí, ktoré sa živili tým, že kritizovali, ako všetko možné nefunguje. „Tak sa pozrime, ako tie témy vyzerajú dnes,“ nabáda exminister.

Digitalizácia

„Jedna z najväčších tém. Áno, za Smeru to nebolo bohviečo, taký mix, niektoré projekty boli celkom dobré, niektoré rozpačité, časť viac-menej zlodejských,“ zarážajúco úprimne priznáva Draxler, no vzápätí poukazuje na to, ako to vyzerá dnes. „Máme celé ministerstvo digitalizácie, vládne tam popri Verči aj človek zo Slovensko.digital a výsledky? Kde sú? Amatérsky štátny covid web, obrovská štátna IT firma s megalomanskými nákladmi, ktorá nič nerobí (a nikto sa na ňu nepýta, proste stovky zamestnancov na útraty štátu, o ktorých nikto nevie povedať, na čo sú), prúserové Moje eZdravie, na jar sľubovali nejaké geniálne appky na boj proti pandémii z ktorých nič nebolo, a okrem toho...? Nejaká stratégia, nové riešenia? Nič,“ poukazuje Draxler na „skvelý výkon“ ministerky Remišovej a jej podriadených.

Zvýšenie DPH na 25 percent je typický výplod vrchného psychopata Matoviča, konštatuje Draxler
Igor Matovič návrhom zvýšenia DPH na 25 percent nahneval celú slovenskú populáciu. Exminister školstva Juraj Draxler ho za to skritizoval tak, ako ešte nikdy predtým. Kritika sa mu však ušla aj za iné veci. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Čo sa v ňom zmenilo, zlepšilo za ten rok? A za rohom číhajú ďalší „experti“

Eurofondy

„Minule na tlačovke dokonca sami priznali, že už rok fičia na projektoch vytvorených za Smeru. Inak je to doslova katastrofa, utečú nám obrovské peniaze, budú z toho také škody, na aké sa nechytá ani jedna eurofondová kauza z minulosti, ale keďže je to „len“ nekompetentnosťou, tak to nikoho netrápi. Šialené,“ uvádza exminister na margo ďalšej dôležitej kapitoly, kde sa za éry Smeru-SD strácali peniaze z Bruselu.


Vnútro

„Obrovský rezort, ktorý zodpovedá za kopu procesov spojených s komunikáciou občana a štátu. Čo sa v ňom zmenilo, zlepšilo za ten rok? A takto by sa dalo pokračovať. A netýka sa to len ústrednej štátnej správy,“ konštatuje Draxler a dodáva: „O pár mesiacov tu máme voľby do miestnej samosprávy a ja sa pýtam, kde sú tie sľubované zázraky? Ako sa zmenila Bratislava či Nitra za posledné štyri roky? A za rohom číhajú ďalší „experti“, ktorí hlavne vedia veľa rozprávať: Progresívne Slovensko, Spolu... Dúfam, že budúce voľby nebudú len o tom, kto vie viac kričať. Slovensko si zaslúži viac.“

Juraj Draxler: Existuje spôsob ako na základe zákona zakázať OĽaNO
Ako zakázať OĽaNO? Existuje spôsob. OĽaNO je sekta. A sekty sú na Slovensku zakázané. Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík