Slovensko prechádza od pondelka do ružovej fázy, niektoré opatrenia sa uvoľňujú
07 | 05 | 2021 I tasr

Slovensko prechádza od pondelka (10. 5.) do ružovej fázy COVID automatu. Dva okresy, Považská Bystrica a Myjava, zostávajú v bordovej farbe, v červenej je 33 okresov a v ružovej 44. V porovnaní s minulým týždňom ide o zlepšenie.


V červených a ružových okresoch to znamená ďalšie uvoľňovanie opatrení, po 21.00 h však naďalej platí zákaz vychádzania. V piatok o tom informovali minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) a hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Na umelých kúpaliskách v červených a ružových okresoch budú môcť trénovať športové kluby registrované v zväzoch. V ružových okresoch môže byť najviac 50 športovcov v exteriéri a 25 v interiéri. V červených je počet obmedzený na desať ľudí vo vnútri i vonku.

Uvoľnia sa tiež opatrenia pre organizovanie kultúrnych podujatí. Naplniť sa môže maximálne 50 percent kapacity. Zároveň platí, že v ružových okresoch sa budú môcť organizovať s 500 sediacimi divákmi v exteriéri a 250 v interiéri, v červených s 200 ľuďmi v exteriéri a 150 v interiéri.

Ako upozornil hlavný hygienik, interiérové filmové predstavenia sú naďalej zakázané, rovnako aj podujatia pre školské skupiny. Nepovoľuje sa ani fyzická interakcia s publikom. Povolené sú napríklad divadelné predstavenia, koncerty, hudobné a tanečné produkcie či výstavy.

Drucker: "MOMky sú obrovským biznisom ľudí z OĹaNO, nový štátny tajomník na nich zarába 300 000 mesačne!"
"Byť štátnym tajomníkom a mať 300 000 eur mesačne od štátu!" upozorňuje Drucker na facebooku na nevídané zárobky nového člena Lengvarského suity. Predseda politickej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker si vo svojom statuse na sociálnej sieti vzal... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Diana Zaťková