Minister Mičovský má šestnásť poradcov a výsledok taký, aký má - desivý
07 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Jedno sa ministrovi pôdohospodárstva Mičovskému predsa len podarilo. Je rekordér v počte poradcov. Predseda vlády ich má presne o polovicu menej. Ale ani šestnásť poradcov neprispelo k tomu, že by sa v agrorezorte vykonalo dačo pozitívne.


"Ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jánovi Mičovskému pomáha s vedením rezortu pôdohospodárstva 16 poradcov. Na záznam do Guinessovej knihy rekordov to asi nie je, ale Mičovský sa v počte poradcov rekordérom aspoň vo vláde SR. Pellegriniho strana Hlas–SD vyzvala šéfa pôdohospodárstva, aby zverejnil sumu, ktorú svojim poradcom platí." Píše portál startitup.sk.

Uvažuje minister OĽaNO Mičovský o demisii? Hlasoval proti Matovičovmu plánu obnovy
Náhoda alebo podvod koaličných partnerov? Hlúposť, alebo ignorácia vlastného rezortného ministra? Nielen to, oveľa viac predviedol minister financií predložením Plánu obnovy na schvaľovanie vládou. (Ivan Brožík) Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

16 poradcov a výsledok je katastrofa

Startitup sa odvoláva na TA3, keď píše, že členovia strany Hlas–SD vyzvali Mičovského, aby zverejnil sumu, ktorá ide poradcom z peňazí daňových poplatníkov. „Minister Mičovský potrebuje na výkon svojej funkcie dvojnásobne viac poradcov ako samotný predseda vlády, ktorý riadi celý štát. Neuveriteľných 16 poradcov lesníka Mičovského by malo zabezpečiť, že agrorezort funguje ako hodinky,“ upozorňuje Róbert Puci, člen strany Hlas–SD, na astronomický počet Mičovského poradcov.
Rezort je v rozvrate

Róbert Puci podľa citovaného zdroja tvrdí, že ľudia, ktorí Mičovskému radia, nemajú v danom obore dosť skúseností. „Opak je však pravdou, poľnohospodári a potravinári sú už viac ako pol roka v štrajkovej pohotovosti, poľovníci spisujú petície a rozvoj vidieka kolabuje, keďže miestne akčné skupiny sa nevedia dostať k miliónom eur z eurofondov,“ povedal Puci.

Mičovský chce obchodným reťazcom znížiť miliónovú pokutu na smiešnych 50 tisíc
01 | 02 | 2021 | editor01hd

Dobrá rada nad zlato

Portál Teraz.sk informuje, že v oblasti lesníctva majú Mičovskému radiť Tatiana Figurová, Stanislav Bystriansky, Viliam Pichler a Ľuboslav Mika. „Celoživotný lesník Mičovský potrebuje, aby mu radili štyria lesníci? Buď je pán minister totálne neschopný a nemá v tejto funkcii čo hľadať, alebo si takto vypláca vlastných ľudí z peňazí daňových poplatníkov,“ uviedol poslanec Róbert Puci.

V oblasti poľnohospodárstva sú jeho radcami Helena Patasiová, Milan Jurky, Michal Šuľa, Juraj Vodný. Puci ďalej tvrdí, že Mičovskému v oblasti včelárstva radí Michal Bizoň, v poľovníctve Jozef Bučko a Marcel Lehocký.

Ako uvádza poslanec Puci, v sekcii pozemkových úprav má Mičovskému radiť Martin Kováč. V oblasti potravinárstva a obchodu má byť poradcom Adrián Krčmár. V oblasti legislatívy Mičovskému radí Lucia Palšová. Rozvoj samospráv a regiónov má mať pod palcom Peter Žemba, poradkyňou pre ochranu prírody má byť Ľubica Trubíniová.
Výzva pre Mičovského

„Žiadame Jána Mičovského, ktorý neustále všade hovorí o svojej transparentnosti, aby zverejnil všetky financie, ktoré vyplatil svojim súčasným aj doterajším poradcom. Ak nejde o klientelizmus a zneužitie právomoci verejného činiteľa, biela vrana Ján Mičovský sa nemá prečo zverejnenia nákladov na svojich poradcov obávať, “ dodal poslanec Róbert Puci, ktorého citoval web teraz.sk.

 

Mičovský premeškal termín! Agrobarónom budeme platiť aj naďalej podľa kritérií Jahnátka s Matečnou
Dianie v rezorte ministra Mičovského prekvapuje už aj vlastných. Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | Ivan Brožík