"Kolíková je absolútne nekompetentná, ani nevie čo kecá!" naložil ministerke bývalý ústavný sudca Drgonec
07 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Len pred pár dňami obdržala prezidentka Čaputová takmer 600 tisíc podpisov občanov, ktorí sú za vyhlásenie referenda za predčasné voľby, no ministerka spravodlivosti ich zmietla zo stola. Kolíková tvrdí, že je v rozpore s naším právnym poriadkom. Bývalý ústavný sudca to vidí inak.


Bývalý sudca ústavného súdu Ján Drgonec skritizoval ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú za jej výroky o referende za predčasné voľby. Ministerka tvrdí, že je v rozpore s naším právnym poriadkom.

Drgonec to úplne odmieta a zdôrazňuje, že skrátenie volebného obdobia je súčasťou uplatnenia volebného práva a Kolíková sa iba bojí o svoju stoličku, píše portál eReport.sk.

Šéfka rezortu spravodlivosti Mária Kolíková je jednoznačne proti referendu a má na to aj právne argumenty. „Vnímam, že takáto otázka je v rozpore s princípmi právneho štátu, kde predpokladáme, že jednotlivé ústavné inštitúcie tu nejako fungujú a nie je možné zmeniť výsledok na základe toho, že sa nám nepáči, ako to práve dopadlo,” myslí si Kolíková.

Drucker: "MOMky sú obrovským biznisom ľudí z OĹaNO, nový štátny tajomník na nich zarába 300 000 mesačne!"
"Byť štátnym tajomníkom a mať 300 000 eur mesačne od štátu!" upozorňuje Drucker na facebooku na nevídané zárobky nového člena Lengvarského suity. Predseda politickej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker si vo svojom statuse na sociálnej sieti vzal... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Referendum - základ demokracie

Drgonec s Kolíkovou absolútne nesúhlasí. Žiadny nesúlad plebiscitu o predčasných voľbách s našou legislatívou nevidí. „No podľa ministerky Kolíkovej to musí byť v rozpore s ústavou lebo v opačnom prípade bude ministerkou o tri roky menej ako počíta. Skrátenie volebného obdobia, aj v dôsledku toho čo vláda robí, je úplnou samozrejmosťou uplatnenia volebného práva,” argumentuje odborník.

Svoj názor má aj na ministerkinu poznámku, že takéto referendum je v rozpore s princípmi právneho štátu. „Kecá bez toho, aby vedela čo kecá. Právny štát je predmetom ochrany článku 1 odsek 1 Ústavy Slovenskej republiky. Zároveň s právnym štátom sa chráni aj demokratický štát a základom demokracie je možnosť ľudu, alebo voličov, povedať tomu koho zvolili dosť, viac ťa nechceme,” odkazuje Kolíkovej.

Lengvarský: Výsledky testov vakcíny Sputnik V sú v poriadku (AKTUALIZOVANÉ)
Výsledky testov vakcíny Sputnik V sú negatívne, v poriadku. Rezort zdravotníctva dostal výsledky z Maďarska vo štvrtok (6. 5.). Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | tasr

Nekompetentná

„Kolíkovej vyjadrenia sú absolútne nekompetentné,” komentoval na adresu ministerky Drgonec. Objasňuje, že v minulosti tu boli dve referendá, ktorých témou bolo skrátenie funkčného obdobia vlády.

No Drgonec aj vysvetlil, čo si politikoch spochybňujúcich legitimitu plebiscitu myslí. „Tu sa zrazu dostávame k jednému jedinému právu, právu poslancov zotrvať vo funkcii bez ohľadu na to, čo robia."

Dorota Nvotová bráni Drobu, Šeligu a Žitňanskú v bare. „Všetci občas oje.ávame,“ napísala
„Nie, nemyslím že by sme mali odchádzať z práce, ktorú robíme dobre. Áno, politici majú ísť príkladom. Ale niektoré zákazy sú nezmyselné a vidia to snáď všetci,“ napísala Nvotová, akoby nerozumela, že sú to práve koaliční politici, ktorí zákazy... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Petra Demková