Dáta bez pátosu Mikasovi: "Predĺžiť núdzový stav vláda vie, no opraviť chybný Covid automat? Nie je chuť ani čas!"  
07 | 05 | 2021 I Petra Demková

Analytici zo spolku Dáta bez pátosu tentokrát už poriadne naložili Jánovi Mikasovi. Už celé týždne totiž upozorňujú na chybný Covid automat, ktorý nezmyselne blokuje uvoľnenia. Keď treba predlžovať núdzový stav, vláda sa vždy vie zísť a konať rýchlo. Ale opraviť Covid automat? Nie je čas.  


„Pán Ján Mikas, Covid automat nás zatiaľ čiastočne blokuje, je starý, bol prijatý pred časom a nereflektuje na potreby súčasnej situácie,“ začínajú svoj príspevok analytici.

„Od konca okrúhleho stola s bývalým premiérom 28. februára, vláda nie je schopná zmeniť tabuľku, ktorá drží celú krajinu v napätí, školákov doma, športovcov v skupine 6 plus 1, fanúšikov kina v obývačke, plavcov na suchu a všetkých po 21:00 za dverami domácnosti,“ upozorňujú.

„Ak bolo treba predĺžiť núdzový stav, vláda sa stretla a predĺžila ho. Ak treba upraviť na aktuálne podmienky pravidlá pre život na Slovensku, nie je chuť, nie je vôľa a nie je čas,“ končia svoj príspevok analytici z Dát bez pátosu.

Slovensko prechádza od pondelka do ružovej fázy, niektoré opatrenia sa uvoľňujú
Slovensko prechádza od pondelka (10. 5.) do ružovej fázy COVID automatu. Dva okresy, Považská Bystrica a Myjava, zostávajú v bordovej farbe, v červenej je 33 okresov a v ružovej 44. V porovnaní s minulým týždňom ide o zlepšenie. Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | tasr