Zuzana Čaputová vymenovaním nového šéfa SIS potvrdila, že je spolupáchateľkou tejto vlády
06 | 05 | 2021 I Aneta Leitmanová
Treba to zrejme pripomínať každý deň. Prezidentka Zuzana Čaputová je spolupáchateľkou tejto vlády. Dokazuje to každým ústavným aktom. Dnes vymenovaním Michala Aláča za riaditeľa SIS.
Aláč je skrz-naskrz človekom Pčolinského

Netreba si robiť ilúzie, Aláč nie je žiaden profesionálny kariérny káder. Je to predovšetkým človek väzobne stíhaného Vladimíra Pčolinského. Teda Aláčovho predchodcu. Pčolinský si ho najprv vybral za námestníka. A keď už on z basy nemohol poťahovať nitkami, tak jeho stranícky šéf, predseda parlamentu Boris Kollár utekal do prezidentského paláca orodovať za Aláčovo vymenovanie.

Prezidentka Čaputová vymenovala za šéfa SIS Pčolinského človeka Michala Aláča
06 | 05 | 2021 | editor01hd


Kollár je síce druhý najvyšší ústavný činiteľ, no podľa ústavy a zákona nemá žiadne slovo pri výbere riaditeľa tajnej služby. Na návrh vlády menuje šéfa SIS prezident. Bodka. Okolnosť, že skôr ako sa na Aláčovi uzniesol Hegerov spolok politických komisárov, utekal Kollár do paláca, je natoľko veľavravná, že azda nepotrebuje ani ďalší komentár.
A ešte je aj zlízaný s mafiánom Koščom

Slovom nový šéf SIS je človekom exriaditeľa SIS Pčolinského a je politickým nominantom strany Sme rodina. Nehovoriac o tom, že ten, kto je tak tesne zlízaný s Pčolinským ako pán Aláč, je v neprijateľne úzkom vzťahu s mafiánom Petrom Koščom. Áno, tým Koščom, ktorý je takisto trestne stíhaný za korupciu a pred slovenskou políciou sa ukrýva kdesi na ostrove v Indickom oceáne.

Pčolinský to ako šéf SIS roztočil naplno. Odpočúval ako zmyslov zbavený
Za šéfovania Vladimíra Pčolinského v SIS stúpol počet žiadostí o odposluchy o 33%. Informáciu priniesli Webnoviny. Nasadenie odposluchov pritom patrí do okruhu najväčších zásahov štátu do súkromia ľudí. Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Petra Demková


O spojitosti Aláča s Koščom a Pčolinským svedčí aj fakt, že nový direktor SIS v minulosti pôsobil v Tactical Combat Academy (TCA). Teda krycej firme podareného dua Pčolinský - Košč. TCA je téma sama o sebe a vydala by na celé strany komentára. Zaoberať by sa ňou mali predovšetkým orgány činné v trestnom konaní.
Na spolupáchateľstvo Čaputovej neslobodno zabudnúť

Vráťme sa však na začiatok. Toto všetko a ešte oveľa viac by mala vedieť aj hlava štátu. Lenže kto by jej to pošepkal do ucha? Rizman? Alebo Leško so Strižincom? Či dorastenec Burgr? Prezidentka Čaputová nevie, kde je sever. To v lepšom prípade. V horšom jednoducho nechce vedieť, odkiaľ vietor fúka, aby jej nerozstrapatil účes. Či čo...

Vymenovaním Aláča za šéfa SIS prezidentka Čaputová fatálne zlyhala. Koľký raz v poradí? Škoda počítať. No zopakovať treba, že hlava štátu sa dobrovoľne stala spolupáchateľkou tejto vlády. Mali by sme si to dobre pamätať.

Jediné, čo Šeliga vie, je ožierať sa ako posledná socka zo staničného výčapu, smeje sa Blaha
Prešľap poslanca Juraja Šeligu, ale v podstate i Lucie Žitňanskej a bratislavského župana Juraja Drobu si vychutnal podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Asi najväčšiemu kritikovi súčasnej koalície spomínaná trojica nahrala doslova na... Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik