Neúčinné a nezmyselné opatrenia a konšpiratívne teórie (Marc DeSargeau)
06 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Marca DeSargeaua (The Epoch Times)


Aj v prípade korony Nemecko opäť raz zaspalo vývoj. Prijíma často až smiešne opatrenia a k mnohým sa odhodlá prineskoro. A na čom to všetko  stroskotáva? Absurdnosť lockownu, zavádzajúci údaj o incidencii, nesmerodajné počty infikovaných a obetí... A dalo by sa pokračovať.


Novelizácia zákona o ochrane pred infekčnými chorobami oberá obyvateľov Nemecka o ich základné práva či dramaticky ich okliešťuje. Prečo je to tak? Vari preto, že proti štátnym opatreniam či nariadeniam možno podať žalobu, ale so zákonom si už nevieme rady? Možno sa predsa obrátiť na ústavný súd. Je to však pridlhý proces, brzdí ho veľa faktorov a najmä politikov, konštatuje vo svojom komentári Marc DeSargeau na margo nelichotivej situácie, keď počas pandémie politici siahajú na občianske práva.


V porovnaní napríklad s Taiwanom, Vietnamom, Novým Zélandom, Austráliou či inými krajinami sveta Nemecko opäť raz zaspalo vývoj a pristupuje často až k smiešnym opatreniam. A potrebné kroky robí prineskoro. Tak si krajina a jej občania musia privyknúť na život s vírusom.


Na drzovku ignorujú dokument Rady Európy – žiadna diskriminácia neočkovaných, žiadne covid-pasy
Podvodníci alebo hlupáci? Či oboje? Napriek existencii dokumentu Rady Európy o zákaze diskriminácie pre neočkovaných a o zákaze nútenia k očkovaniu sa tu šermuje akýmisi „covid-pasmi“ pre „lepších a poslušnejších“. Tak sa na to poďme pozrieť... Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Nesprávne údaje o počte novo infikovaných 

Ako autor komentára pripomína, vychádza sa väčšinou z PCR testov, ktoré preukážu však často už len skončenú infekčnosť SARS-CoV-2. Takéto osoby už spravidla nákazu nešíria. V prípade každodenne zverejňovaných čísiel tak vlastne v skutočnosti nejde o naozaj nové prípady infekcie. Ide len o ďalších ľudí, ktorým zistili pozitívny PCR test. Dôvodom je množstvo vírusu preukázaného pri teste. Ak je ho dosť, môže dôjsť k šíreniu infekcie, ak je len zlomok, znamená to, že infekčnosť už doznela. Preto je dôležitý ďalší potvrdzujúci test so zmenenými parametrami a klinický obraz testovanej osoby.



Incidencia nie je vhodná hodnota na prijímanie opatrení

Pokiaľ ide o údaj incidencie, teda pomer pozitívne otestovaných osôb na 100 tisíc obyvateľov za sedem dní, toto číslo stúpa v závislosti od množstva testovaných ľudí. Na základe čísla incidencie však vláda zavádza nevyhnutné opatrenia. Keď je číslo vysoké, tak kroky sú prísne. "Ak chceme mať nízku incidenciu, stačí teda len menej testovať!" ironicky poznamenáva Marc DeSargeau.


Korony sa nezbavíme!  (Franz-Xavier Reichl)
Komentár Franza-Xaviera Reichla (RTL) Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zavádzajúce čísla o počte obetí

Významnú úlohu pri posudzovaní zohráva opäť viac faktorov. Mnohých dovezú do nemocnice kvôli úplne inému život ohrozujúcemu ochoreniu. Pri príjme a rutinnej diagnostike im však navyše zistia pozitivitu na COVID-19. Primárne však do nemocnice prišli s niečím iným a na následky toho aj zomreli. Pri štatistickom hodnotení sa automaticky zaradia medzi obete koronavírusu.



Veľa ľudí zomrie kvôli, a nie napriek pripojeniu na umelú pľúcnu ventiláciu

Dôvod: kvôli vysokému tlaku ventilácie sa zapálené alveoly ešte viac dráždia, čo môže viesť k zhoršeniu stavu. FFP2 a chirurgické rúška sú proti aerosólom takmer neúčinné, často dokonca podnecujú infekciu.


Podľa Marca DeSargeau v uzavretých priestoroch by sa mali vzhľadom na odporúčania odborníkov nosiť respirátory s katiónovými vláknami, ktoré absorbujú takmer všetky vírusy a zároveň ich usmrtia.



Nezmyselnosť lockdownu

Viditeľné úspechy boli výsledkom skôr prirodzeného priebehu. Povinné nosenie rúšok a respirátorov, ako aj vyhlásenie lockdownu sa naopak spája skôr s nárastom počtu infekcií. Významné je prirodzené obmedzenie kontaktov, ale oveľa dôležitejšie je zabránenie tvoreniu aerosólov SARS-CoV-2 v uzavretých priestoroch.


Nórsko definitívne vylúčilo vakcínu AstraZeneca: Hrozí väčšie riziko úmrtia ako na covid
06 | 05 | 2021 | Tibor Sipos

Zákaz vychádzania, zdržiavania sa vonku a zákaz demonštrácií sú rovnako absurdné, pretože vonku nikdy nie je tak veľká koncentrácia vírusového aerosólu ako v interiéroch.



Konšpiratívne teórie

V spoločnosti sa etablovala aj malá skupina veľmi hlasných aktivistov, ktorí sa na sociálnych sieťach tešia veľkej sledovanosti. Šíria stále rovnakú správu, ako to bolo aj pri AIDS, čo stálo státisíce ľudí život: vírus vôbec neexistuje. Ľudia preto nie sú opatrní, nechránia sa, a tak sa nákaza šíri ďalej.


Sú aj takí, ktorí tvrdia, že ide o plandémiu, teda „plánovaný projekt“, ktorého cieľom je prebudovanie sveta – „The Great Reset“.


Narastajú však aj indície, že SARS-CoV-2 vznikol pri experimentoch s cieľom zmeniť vlastnosti vírusu. Takýto vírus mohol uniknúť z Virologického inštitútu v čínskom Wu-chane. Podozrivé je aj to, že po prepuknutí infekcie bolo povolených 600 letov z Wu-chanu do sveta, pritom mnohé z nich smerovali do Kalifornie, kde koronavírus aj prvýkrát prepukol v rámci USA. Medzinárodná zdravotnícka organizácia (WHO) síce hovorila o živočíšnom pôvodcovi vírusu, ale takéto tvrdenie nie je veľmi presvedčivé, dodáva  Marc DeSargeau v komentári pre The Epoch Times.


Slávny ruský astrológ o svete do r. 2040: Kastový systém, patricijovia verzus plebejci, sodomia, neopohanstvo aj cyborgovia!
Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor hneď niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku. A okrem iného konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu... Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | René Skalný