Matovič sa rozhodol buď povaliť vládu, alebo zdevastovať Slovensko, myslí si Ján Ferenčák
06 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Hra s daňami, ktorú rozohral minister financií Igor Matovič, sa vôbec nepáči ani poslancovi parlamentu za Hlas-SD a primátorovi Kežmarku Jánovi Ferenčákovi. Ako uvádza na sociálnej sieti, Matovič svojím plánom vydesil celé Slovensko.


Matovič sa rozhodol buď povaliť vládu, alebo zdevastovať Slovensko, píše na úvod statusu Ján Ferenčák, ktorému sa Matovič plán zvýšenia daní vôbec nepáči. Matovič síce medializované informácie o zvýšení DPH na 25 percent popiera a zavádzajúcu informáciu hádže na Richard Sulíka, lenže toto mu okrem členov OĽANO takmer nikto neverí.
Namiesto masívnej ekonomickej pomoci ponúka Matovič zvyšovanie daní

„Minister financií a de facto premiér Igor Matovič po chvíľke mlčania prehovoril a hneď vydesil celé Slovensko. Čo nám chcel teda Igor Matovič zvestovať?“ pýta sa Ferenčák a vzápätí si aj odpovedá:

- tým, že vystúpil na úrade vlády, vyslal jasný signál, kto je skutočným predsedom vlády

- opäť si kopol do koaličného partnera

- sebe vlastným spôsobom v podobe sloganov na bilborde zase povedal, že predstaví najsilnejšiu prorodinnú politiku v Európe

- vydesil nás, pretože jeho túžba predstaviť niečo „naj“ vieme, ako dopadla pri plošnom testovaní

- síce utiekol z tlačovky, ale tušíme aj na základe uniknutých dokumentov, že zvýšenie daní čaká nás všetkých

- chystá daňovo-odvodovú reformu pri ktorej avizuje zmeniť 100 zákonov



„Stručne povedané. V čase keď celé Slovensko a ľudia, čo tu doslova sociálne prežívajú, potrebujú masívnu ekonomickú pomoc, minister financií Matovič im namiesto toho ponúka zvýšenie daní,“ uvádza primátor Kežmark. Priznáva, že premýšľa nad tým, či ide skutočne o skutočnú reformu, pretože tomu chýba akúkoľvek logiku alebo ide o rozpútanie vojny v koalícii so zámerom ísť do predčasných volieb.

„Jeho tlačovka na úrade vlády potvrdzuje, že sa s odchodom z postu premiéra nezmieril. A aby mu Heger náhodou politicky nevyrástol a nezobral mu klub, rozhodol sa to radšej vopred celé povaliť. Čo si o tom myslíte vy?“ pýta sa Slovákov na úplný záver Ján Ferenčák.

Vláda už len ťažko získa dôveru ľudí, že vie spravovať štát, konštatuje Ferenčák z Hlasu
Vyzerá to tak, že pravá ruka nevie čo robí ľavá. Týka sa to najnovšie toho, že vláda a hlavný hygienik majú rozdielny názor na dĺžku výnimky zo zákazu vychádzania či povinného testovania pre tých, ktorí prekonali COVID-19. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik