Zacharová: Krajiny, prehnité skrz naskrz propagandou a manipuláciou, vyčítajú Rusku to, čo samé robia
05 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Hovorkyňa diplomacie Ruskej federácie Maria Zacharová to natrela západu ako ešte nikto. Na adresu Veľkej Británie uviedla: "Vyčítate nám to, čo sami robíte!"  Reagovala na iniciatívu britského ministra zahraničia Dominica Raaba ohľadom zavedenia kolektívneho mechanizmu krajín G7, ktorý by potieral údajnú ruskú "propagandu a dezinformácie".


"Môžem si dovoliť odpovedať citovaním mnícha Antonia Veľkého, ktorý povedal: Posledné časy prídu, keď k jednému zdravému príde deväť chorých a povie: si chorý, pretože nie si ako my." Cituje Zacharovú portál prvnizpravy.cz.

Ruská diplomacia vystríha: Praha koná nesvojprávne na pokyny zvonku a všetko ničí
„Davová hystéria, ktorá nemá nič spoločné so zdravým rozumom.“ Aj takto ruská diplomatka kritizuje pražskú „diplomaciu nadiktovanej logiky“. Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Úvaha, ktorá má nanajvýš aktuálnu platnosť

"Je na čase premýšľať, prečo krajiny, ktoré sú choré skrz na skrz propagandou, ktoré ju neraz používali na ospravedlnenie ozbrojených invázií a zvrhnutie vlád (takto konali Británia a USA v Iraku a vymýšľali príbeh o chemických zbraniach), obviňujú našu krajinu zo svojich vlastných hriechov." Napísala Zacharová podľa citovaného zdroja na svojej stránke na Facebooku.
Faloš nad faloš

"Dominic Raab, minister zahraničných vecí Spojeného kráľovstva predtým agentúre Reuters povedal, že Británia dúfa, že presvedčí partnerov skupiny G7 o potrebe zaviesť mechanizmy rýchlej reakcie na vyvrátenie dezinformácií údajne šírených Ruskom. Informuje web prvnizpravy.cz.
Na margo

Skupina G7 zahŕňa Veľkú Britániu, Nemecko, Taliansko, Kanadu, Francúzsku, Japonsko a Spojené štáty. Ministri zahraničných vecí skupiny G7 usporiadajú prvé osobné stretnutie v Londýne v dňoch 3. až 5. mája. Prítomný bude aj vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell, zástupcovia Austrálie, Indie, Južnej Kórey a Južnej Afriky a tiež generálny tajomník Združenia národov juhovýchodnej Ázie (ASEAN) Lim Jock Hoi.

(Medzititulky red. HD.)

Ruské ministerstvo zahraničných vecí: Západ spustil koordinovanú dezinformačnú kampaň
Západné krajiny uskutočňujú vopred naplánovanú dezinformačnú a politickú kampaň. Jej cieľom je politika ekonomického vyčerpania a medzinárodnej izolácie Ruska. Vyhlásila to v sobotu 1. mája oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Ivan Brožík