Sudca Harabin mladší pojednáva bez rúška: Tvrdí, že opatrenia sú nulitné a prekrývanie tváre dobrovoľné!
05 | 05 | 2021 I René Skalný

Hovorí sa, že jablko nepadá ďaleko od stromu. Sudca Okresného súdu Branislava I Branislav Harabin, rovnako ako jeho otec, nenosí rúško ani respirátor. Ani počas pojednávaní v budove Justičného paláca. Prekrývanie tváre je podľa sudcu čisto dobrovoľné a nikoho k tomu nemožno nútiť.


Ako informujú Parlamentné listy, Sudca Branislav Harabin nenosenie rúška či respirátora zdôvodňuje takto: “Nosenie rúška/respirátoru je vyslovene na dobrovoľnej báze každého jednotlivca.”
Uznesenia nie sú zákon

Vládne uznesenia sú podľa Harabina právne nulitné. “Aktuálny platný právny stav na území Slovenskej republiky mi ako zdravej osobe zákonom neukladá právnu povinnosť nosiť rúško, respektíve respirátor, neobmedzuje ma v slobode pohybu a pobytu a ani v práve pokojne sa zhromažďovať.

Uznesenia vlády Slovenskej republiky a vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky v tejto spojitosti vydávané, sú právne nulitné. Nosenie rúška/respirátoru je vyslovene na dobrovoľnej báze každého jednotlivca,” tvrdí bratislavský sudca.

Ján Drgonec: za nedodržiavanie Ústavy a medzinárodných dohovorov bude ešte SR platiť
Doc. JUDr. Ján Dr­go­nec, DrSc., eme­rit­ný sud­ca Ústav­né­ho sú­du Slo­ven­skej re­pub­li­ky upozorňuje, že slovenské súdy už začali v snahe zapáčiť sa vláde, rozhodovať v nesúlade s Ústavou SR a medzinárodnými dohovormi. Prináša konkrétny prípad... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Petra Demková

Opatrenia sú dobrovoľné

Uznesenia vlády nie sú podľa Harabina všeobecne záväzné. Ich obsahom sa preto bežný občan môže riadiť dobrovoľne, ale nemusí.

Harabin sa pri odôvodňovaní svojho postoja opiera o Ústavu SR, cituje Pakt OSN, Chartu EÚ a aj Dohovor RE, ktorými je Slovenská republika viazaná a ktoré garantujú pohyb bez obmedzení.

TV Markíza "špicľovala" obchodníkov za nedodržiavanie opatrení: "Výsledok je katastrofálny," lamentujú!
Televízia Markíza sa rozhodla iniciatívne skontrolovať dodržiavanie protipandemických opatrení v praxi. So štábom sa vybrali navštíviť dokopy sedem obchodných centier priamo v hlavnom meste. O toľkokrát spomínanej nezákonnosti vyhlášok a s tým... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | René Skalný

Ľudské práva na prvom mieste

“Pakt OSN, Charta EÚ a Dohovor RE ako medzinárodné zmluvy nadriadené nad naše zákony, ale i samotná Ústava SR jednoznačne hovoria, že obmedzenia výkonu základných práv a slobôd musia byť vykonané formou zákona.

Ústavnoprávne neobstojí názor že štátny orgán, v tomto prípade vláda svojim uznesením alebo úradník ním vydanou vyhláškou môže zakázať uplatňovanie jedného zo základných práv či slobôd len na základe zákona, respektíve len na základe ústavného zákona.

Policajná šikana v Žiline: Maturantov pokutovali za jedenie v aute, vraj sa mali zašiť do lesa!
Zdá sa, že takzvanými protipandemickými opatreniami sa dá ospravedlniť doslova čokoľvek. Dôkazom môže byť nedávny prípad v Žiline. Iniciatívni mestskí policajti sa mladíkom vyhrážali pokutou vo výške 1 650 eur len za to, že v čase zákazu... Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | René Skalný

Núdzový stav na tom nič nemení

Základné práva a slobody požívajú zvýšenú ochranu a musia byť garantované nielen za štandardných podmienok, ale práve a najmä aj vo výnimočných situáciách, keď je náchylnosť zo strany štátnych orgánov k ich porušovania zvýšená.

Platí to aj počas vyhláseného núdzového stavu na území Slovenskej republiky,” uvádza Branislav Harabin pre portál parlamentnelisty.sk.

Exprezident Klaus: "Vraciame sa do 50-tych rokov, vláda nás drží v strachu!"
Spochybňovať oficiálnu, aj keď pomerne nelogickú úlohu ruských agentov v kauze výbuchu v českých Vrběticiach sa nevypláca. V lepšom prípade môžete byť ľahko označený za konšpirátora, v tom horšom - priamo za nepriateľa republiky.... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | René Skalný