Škandál: Podporovala slovenská vláda štátny terorizmus v Bielorusku? pýta sa Blaha
05 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Je toto vôbec možné? Ľuboš Blaha v najnovšom statuse obviňuje našu vládu z toho, že môže mať prsty v podpore štátneho terorizmu v Bielorusku. Z prípravy vraždy tamojšieho prezidenta Lukašenka je totiž obvinená tamojšia opozícia, ktorej chcela naša vláda poslať 700 tisíc eur.


Podpredseda Smeru-SD si v statuse všíma, že slovenské médiá ignorujú neúspešný atentát na bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka, ktorý sa podarilo prekaziť. A aby toho nebolo málo, tak za ním mali stáť okrem domácej opozície aj americké tajné služby, píše na sociálnej sieti Blaha.
Je do tejto operácie cez financovanie opozície zapojená aj naša vláda?

„Podporuje slovenská vláda štátny terorizmus?“ pýta Blaha. Dodáva, že teroristi, ktorí atentát pripravovali, vraj boli financovaní zo zahraničia. Tieto informácie má potvrdzovať aj Vladimir Putin, jeden z hlavných svetových lídrov, čiže nejde o žiadnu špekuláciu

„A teraz prichádza kľúčová otázka - je do tejto teroristickej operácie cez financovanie bieloruskej opozície zapojená aj Matovičova/Hegerova vláda?“ kladie ďalšiu otázku Blaha, podľa ktorého si všetci pamätáme, ako minister zahraničných vecí Ivan Korčok veľkolepo prisľúbil, že pošle bieloruskej opozícii 700 tisíc eur. „V čase, kedy neboli peniaze na štátnu pomoc pre živnostníkov, Slovensko otvorene financovalo prevrat v Bielorusku. Nehorázne a cynicky," konštatuje podpredseda Smeru-SD.

Oni nielen zabíjali a oberali ľudí o ich sociálne istoty, oni navyše kradli ako straky, rozčuľuje sa Blaha (VIDEO)
Poslanci nášho parlamentu potrebnou väčšinou schválili nielen Programové vyhlásenie vlády, ale tým aj zároveň vyslovili vláde Eduarda Hegera podporu. Nuž a práve toto sa nepáči opozícii, podľa ktorej tu takáto vláda nemá čo robiť. Ľuboš Blaha to v... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Čo ak nás Kočok zatiahol do financovania terorizmu?

„A teraz - kde máme záruky, že peniaze slovenských daňových poplatníkov neskončili v rukách tej časti bieloruskej opozície, ktorá pripravovala vraždu Lukašenka? Kde máme záruky, že minister Korčok nefinancoval štátny terorizmus?“ pýta sa opäť Ľuboš Blaha.

"Pretože ak mali organizáciu atentátu skutočne na svedomí Spojené štáty americké, ako tvrdí Rusko aj Bielorusko, ide o štátny terorizmus.“ Podľa Blahu Matovičova/Hegerova vláda posiela peniaze rôznym mimovládkam v zahraničí, ktoré sa venujú režimovým zmenám, osobitne v Bielorusku. „Kde sú záruky, že tieto mimovládky nie sú len fasádou pre spravodajské operácie západných tajných služieb? Kde sú záruky, že Korčok Slovensko nezatiahol do financovania teroristických činov?“ sype ďalšie otázky.


Vedeli sme, že sú zlodeji, vedeli sme, že sú diletanti... ale teroristi?

Médiá tu podľa Blahu už dva týždne tárajú nezmysly o českých Vrběticiach, kde neexistujú žiadne dôkazy proti Ruskej federácii a kde je čoraz zjavnejšie, že ide len o spravodajskú hry, aby Američania vyšupovali Rusov z tendra o Dukovany.

„Ale nikto nerieši, že v Bielorusku reálne chceli spáchať atentát na prezidenta a mohli na to byť použité aj peniaze od slovenskej vlády. Toto je skutočný škandál. Vedeli sme, že sú zlodeji, vedeli sme, že sú diletanti... ale teroristi?“ kladie na záver priam sizyfovskú otázku Ľuboš Blaha.

"Táto vláda kompletne zničila demokraciu," pripomína poslanec NR SR Ľuboš Blaha
Prvýkrát v dejinách Slovenska sa kvôli Prvému máju zavádza núdzový stav. Kvôli ničomu inému - len kvôli protestom. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ivan Brožík