Mihál neverí vlastným očiam: Bol to Matovič, kto zamietol podporu slobodných matiek!
05 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Status ministra financií Igora Matoviča o zvyšovaní DPH a podpore slovenských rodín nenechal chladným ani exministra práce za SaS Jozefa Mihála. Na sociálnej sieti zaspomínal na to, ako navrhoval zvýšenie pandemického ošetrovného na podporu slobodných matiek. Matovič to rázne zamietol.

Ministrovi financií a lídrovi hnutia OĽaNO Matovičovi sa opäť podarilo pobúriť Slovákov statusom na Facebooku. V ňom avizoval daňovo-odvodovú reformu, ktorú chce verejnosti predstaviť v dohľadnom čase. Podľa nej by sa mala zvýšiť DPH, aby rodičia dostali štedrejšie finančné príspevky na dieťa.

Bývalý minister práce Jozef Mihál na to zareagoval taktiež facebookovým príspevkom. "Čítam dobre dnešný Matovičov status, v ktorom srdcervúco opisuje, ako má osamelá matka problém prežiť z jedného platu, z minimálnej mzdy, dnešných prídavkov na deti a daňového bonusu?" Začal otázkou.



"Krátko po mojom vymenovaní za štátneho tajomníka som na koaličnej rade - bolo to niekedy koncom marca 2020 - navrhoval zvýšenie pandemického ošetrovného pre osamelé matky. Z dnešných 55 percent hrubej mzdy na aspoň 70 percent hrubej mzdy. Po polhodinovej diskusii súhlasili všetci, napríklad aj vtedajší minister financií Heger so svojim tímom," zaspomínal si Mihál.

"Vtedajší premiér Matovič sa potuloval po úrade vlády a na rokovanie prišiel neskôr. Vypočul si, že sme sa bez neho dohodli na zvýšení pandemického ošetrovného pre osamelé matky, chvíľu rozmýšľal a zaznelo kategorické: Ne, bude sa to zneužívať," prezradil exminister za SaS.

Matovič chcel byť opäť za múdreho, lenže vypálilo to naopak. Ľudia mu to znovu „natreli“
Slovákmi tak „vrúcne milovaný“ Igor Matovič to zase raz prepískol. Chcel dať do porovnania testovanie na Slovensku a v Dánsku. Akosi mu to však nevyšlo. Možno s tým ani nerátal. Od diskutujúcimi pod jeho príspevkom to dostal pekne... Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik