Majiteľ cestovky Bubo, ktorá ponúkla zľavu pre očkovaných, sa bráni. Ľudia besneli od zlosti
05 | 05 | 2021 I Petra Demková

Známy cestovateľ a majiteľ cestovnej kancelárie s dlhoročnou tradíciou, ktorá ponúka exotické poznávacie zájazdy do celého sveta Ľubo Fellner, sa musí brániť nenávisti na internete. Tú spustila kampaň, v ktorej cestovná kancelária ponúkla 15 percent zľavu na zájazdy pre tých, ktorí sú očkovaní.  



Nepodarený marketing

Na začiatku videa na Instagrame sa cestovateľ Fellner priznáva, že si ako cestovná kancelária „zlizli“ obrovský „hejt“ za kampaň, ktorú urobili. Cestovná kancelária Bubo totiž pred časom napísala, že poskytne 15 percent zľavu klientom, ktorí sa preukážu očkovaním proti Covid-19.

Sulík, Mika a Doležal v Dubaji: Exotiku údajne navštívili kvôli práci (FOTO)
05 | 05 | 2021 | Tibor Sipos


Je pravdou, že na sociálnych sieťach sa na cestovku spustil doslova „shitstorm“ nahnevaných ľudí. Obviňovali majiteľa Fellnera zo všetkého, od diskriminácie, po podporu elitami zosnovanej fiktívnej pandémie. Mnohí sa vyhrážali, že už nikdy s Bubom nikam nepocestujú.
Očkovať sa? Či neočkovať?

Fellner na úvod videa kladie otázku: „Očkovať sa? Alebo neočkovať sa?“ Následne sa cestovateľ priznáva, že sa v minulosti nedával očkovať na cestách ani proti hepatitíde. Iné metódy ochrany totiž považuje za bezpečnejšie. Tiež pripustil, že by sa nedal očkovať ani proti Covid-19.  „Nepotrebujem to, cítim sa zdravý a myslím, že by som to prekonal prirodzene a získal by som prirodzenú imunitu,“ povedal Fellner, ktorý je vyštudovaným lekárom.

Známy cestovateľ si myslí, že Covid-19 už v minulosti aj prekonal bez toho, aby to mal potvrdené. Potom nie úplne dôveryhodne hovorí, že sa zaočkovať dal. Vraj má medzi lekármi mnoho známych, ktorí sa očkovať odmietajú, a pritom vedia o očkovaní viac než on.
Očkovanie pomôže ukončiť hystériu

Fellner informuje, že on sa na vec pozerá inak. Celý civilizovaný svet sa podľa neho dostal do akejsi patovej situácie „lockdownu našej mysle“. Upozorňuje, že sú mnohé krajiny, dokonca kontinenty, kde sa Covid-19 vôbec nerieši. Ako príklad uvádza Afriku. „Ale my sme tu zavretí a všetkým už z toho šibe,“ povedal.

Matúš Vallo sa dal očkovať a vychválil pri tom Billa Gatesa. Komentár potom zmazal
Mal to byť nevinný post o tom, ako sa bratislavský primátor dal zaočkovať. Komentujúca si však „rypla“ – opýtala sa, či má Vallo inštrukcie od Billa Gatesa. Vallo nelenil, Billa vychválil a naložil „dezinfo scéne“ a konšpirátorom. Potom však... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Petra Demková


V poslednej časti videa vysvetľuje, ako sa na očkovanie pozerá. „Ja sa na očkovanie nepozerám tak, že by malo chrániť mňa. Ja sa na očkovanie pozerám tak, že jedine ono urýchli koniec tejto absolútnej hystérie, tejto hlúposti, čo sme si vyrobili,“ vysvetlil.
Dve muchy? Marketing pre cestovku aj pre vakcínu

„Sme v tom, ten populizmus to zmietol absolútne; a my nevieme z tohto lockdownu vyjsť von. Toto očkovanie je jediná šanca. Preto sme sa Bubo rozhodli, že vám to trošku osladíme,“ oznámil Fellner. Následne opäť pripomenul, že ponúka pre cestovateľov zľavy. Na záver ešte dodal, že neznáša heslá ako „sme v tom spolu“ alebo „nosiť rúško nie je hanba“. „Podľa mňa to hanba je,“ povedal doslova.

„Ale teraz by som povedal, poďme do toho spolu, dajte sa zaočkovať a rýchlejšie skoncujeme s lockdownom našich myslí a s touto pandémiou. A vyrazíme za slobodou. Očkovanie, to je sloboda,“ uzavrel svoje video Fellner a človek sa ťažko bráni pocitu, že si práve vypočul platenú reklamu.

Na drzovku ignorujú dokument Rady Európy – žiadna diskriminácia neočkovaných, žiadne covid-pasy
Podvodníci alebo hlupáci? Či oboje? Napriek existencii dokumentu Rady Európy o zákaze diskriminácie pre neočkovaných a o zákaze nútenia k očkovaniu sa tu šermuje akýmisi „covid-pasmi“ pre „lepších a poslušnejších“. Tak sa na to poďme pozrieť... Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík