Lunterovci v B. Bystrici plánujú minúť 2 milióny eur na vakcinačnú propagandu! Inšpiroval ich vraj Izrael
05 | 05 | 2021 I René Skalný

Rodinný klan Lunterovcov, ktorý aktuálne vedie Banskobystrický samosprávny kraj, spúšťa masívnu očkovaciu kampaň. Župan Ján Lunter neváha minúť dva milióny eur z peňazí daňových poplatníkov na propagáciu produktov nadnárodných farmaceutických gigantov. Ten istý Ján Lunter, ktorý pred voľbami sľuboval skončiť s kotlebovským údajným rodinkárstvom a nehospodárnosťou vo vedení úradu.


Ako informuje portál Christianitas s odvolaním sa na pôvodnú správu Denníka N:

"Rodina Lunterovcov (konkrétne otec Ján a syn Ondrej), ktorá podľa spokojných médií zachránila v roku 2017 Banskobystrický kraj, v krajských voľbách pred hrozbou neoľudáctva a kryptonacizmu, už niekoľko rokov predvádza Slovensku skutočne osviežujúcu formu boja proti pozostatkom údajne nekompetentného riadenia kraja županom Kotlebom.

Vlna očkovacej propagandy priniesla aj nové podnety a formy boja proti netolerancii. Tie sa pretavili v banskobystrickom kraji do toho, čo podžupan Ondrej Lunter, syn župana Jána Luntera, nazval „krajskou očkovacou stratégiou“.

Progresívna zmena v podaní "Lunter & syn"
Lunter sa zbavuje zodpovednosti a hádže ju na plecia starostom a primátorom v kraji. Tí sa cez víkend zapotili, ale za dva dni dokázali vrátiť autobusovú dopravu na prospech svojim občanom. Celú situáciu však spôsobil Lunter, ktorý vo svojej... Čítať ďalej
27 | 01 | 2020 | Peter Bachan

Nekritická Tódová

Informácie o tom priniesol liberálny Denník N, v článku konšpirátorky hlavného prúdu Moniky Tódovej.

V rámci očkovacej stratégie, ktorá vznikla podľa podžupana v januári, sa rozhodla župa uzavrieť zmluvu s agentúrou Hurricane, aby banskobystrickému kraju zorganizovala očkovanie. Ako dôvod uvádza podžupan Lunter januárové tušenie župnej administratívy, že štát očkovanie zvládať nebude.
Inšpirácia z Izraela

Za profesionálne organizovanie očkovania si agentúra vypýtala sumu, ktorá je zmluvou limitovaná na dva milióny eur. Je veľmi pravdepodobné, že táto suma bude naplnená." Upozorňuje portál Christianitas.

"Podžupan Lunter uviedol, že ohľadom organizácie očkovania v kraji sa „inšpiroval v Izraeli“. Ten sa teší vo svetových médiách povesti očkovacieho premianta. Izrael zveril organizovanie očkovania eventovým agentúram a banskobystrická župa sa ho rozhodla nasledovať. (Eventová agentúra je firma poskytujúca služby v oblasti organizovania kultúrnych, športových, marketingových a iných podujatí - pozn. red. HD.)

V Izraeli prudko rastie úmrtnosť po očkovaní Pfizerom. "Je to nový holokaust," tvrdia odborníci
Izrael veľmi rýchlo zaočkoval najvyššie percento svojej populácie experimentálnymi vakcínami proti Covidu. Izraelská vláda totiž uzavrela dohodu so spoločnosťou Pfizer o zabezpečení miliónov dávok ich vakcín. A počet úmrtí po očkovaní rapídne... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Sviatok vakcinácie

Podľa Lunterovho tvrdenia je vakcinácia eventom ako každá iná akcia, ktorú organizujú agentúry. Navyše podžupan Lunter upozorňuje aj na to, že eventové agentúry sú najviac (?) zasiahnuté krízou, keďže prišli o veľa zákaziek. Tým pádom dostáva konanie banskobystrickej župy navyše aj hlboký sociálny rozmer.

Monika Tódová cituje podžupana: „Dostali sme referencie na Hurricane. Agentúra má referencie z eventov, ako je Expo. Hľadali sme veľkú agentúru, ktorá má relevantné skúsenostiRobiť to cez eventovú agentúru znamená, že to robíte na vysokej organizačnej úrovni. Je to bezproblémové a funkčné.“ V rámci organizovania sú v pohotovosti aj výjazdové očkovacie jednotky, ktoré vyrážajú za seniormi.

PROPAGANDA: Stačí mať iný názor na očkovanie a polícia vás obviní, že ohrozujete verejné zdravie
Srbská polícia vypočúva aktivistov z protivakcinačného hnutia, medzi ktorými je aj známa srbská lekárka Jovana Stojkovičová. Tú obviňujú, že svojimi príspevkami na sociálnych sieťach a na verejných vystúpeniach šíri medzi ľuďmi "strach a paniku".... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Gabriel Matta

Iniciatívny vedenie kraja

Ondrej Lunter upozorňuje na žiadanú štátnu métu zaočkovania 60 percent obyvateľstva, čo však podľa neho „tiež niečo stojí“. Preto by podžupan bol rád, keby ministerstvo zdravotníctva za kraj agentúre zaplatilo:

Neočakávam, žeby mal nastať nejaký problém. Dávame si na to extra pozor od začiatku. Pýtame si od ministerstva metodické usmernenie a podľa toho postupujeme a dávame si pozor na to, aké položky sú oprávnené.“
Bezodná studňa?

Tajomná veta na záver dáva tušiť, že celkové náklady nie sú dopredu presne určiteľné: „Aké drahé to bude, sa nedá určiť z rámcovej zmluvy.

Suma dva milióny je podľa Luntera maximálny strop. Uvidíme. Každopádne pre zdravie občanov treba prinášať obete. Pokiaľ to nakoniec zaplatia daňoví poplatníci cez ministerstvo zdravotníctva, tak to navyše bude bezbolestné. Pre župu, župana aj podžupana." Uzatvára kresťanský web.

Oproti výrokom Luntera vyzerá ešte aj Kotleba ako skutočný demokrat
Komunistická demokracia v ponímaní župana Luntera Čítať ďalej
25 | 01 | 2020 | Peter Bachan