Českí publicisti sa búria proti úslužným kádrovákom jedine prípustných mediálnych názorov
05 | 05 | 2021 I

Český publicista Jan Schneider napísal otvorený list eurokomisárke Věre Jourovej: " Milá eurokomisárka, 
sme veľmi radi, že ste si na nás spomenuli, keď ste v televíznom šote povedali, že sa situácia novinárov v Európe zhoršuje vrátane ekonomických tlakov na médiá. Máte pravdu!"


"Predstavte si napríklad, že sa v Čechách - podobne ako v predchádzajúcich totalitných časoch - objavujú skupinky ľudí, ktorí kádrujú iných". Píše Schneider v liste, ktorý uverejnil český web prvnizpravy.cz. Jeho postrehy sa však v plnej miere dotýkajú aj Slovenska. Posúďte sami!
Do pekla s nimi

"Možno na to majú vzdelanie a prax z minulého režimu. To je pravda, ale takéto ´kompetencie´ by v slobodnom svete, o ktorom hovoríte, nemali vôbec existovať. Ba naopak, mali by byť  takíto ´odborníci´ poslaní už raz navždy do hlbín pekelných."

Ľuboš Blaha: Slovenské slniečkárske médiá majú za sebou fakt deň "blbec"
Keď ide o propagandu, tvár nemá žiaden význam. Ani tá vlastná, teda, najmä tá nie. A tak prišla do slovenských médií nová jarná móda - popierať samé seba. Napokon, presviedča o tom známy glosátor, avšak nie z radov humoristov. Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Nebotyčná drzosť kádrovákov médií

Jan Schneider v liste eurokomisárke ďalej píše: "Predstavte si, že majú tiež drzosť označovať tie médiá, ktorých názory sa im nepáčia, za šíriteľov dezinformácií. Nad rámec predstavivosti normálneho človeka je skutočnosť, že spomenutí kádrováci tvrdia o ľuďoch odlišných názorov, že títo slobodne mysliaci jedinci nie sú slobodne mysliacimi a niekomu slúžia ´za niečo´. Ich drzosť spočíva  v tom, že ide o projekciu ich vlastných problémov, že títo devianti odvodzujú svoju ´pravdu´ od názorov svojich protektorov a ako ´lož´ označujú názory svojich oponentov.

Absurdné je, keď to vysloví niekto z národa Majstra Jána Husa, ktorý nabádal hľadať, strážiť a hlásať pravdu - a to bez ohľadu na čokoľvek iné," Píše publicista Schneider.
Kádrovanie aj financiami

"Áno, sme smutní s vami, obzvlášť preto, že ste mali pravdu aj s tými ekonomickými tlakmi na médiá. Tieto kádrujúce paskudy, ktoré nedoprajú iným ich názory, samé nemajú argumenty, s ktorými by sa proti nim postavili. Je to preto, že títo kádrováci sa boja akejkoľvek férovej ​​konfrontácie faktov ako čert kríža! A tak namiesto toho potmehúdsky vyvíjajú submisívne aktivity a snažia sa prežiť s pomocou sponzorov a ďalších podporovateľov. Prisviedčajú im ´oponentské´ médiá, aby svoje finančné toky odvrátili inam, najlepšie asi k nim," pokračuje publicista.
Národ poprel sám seba

"A to všetko sa deje v národe, ktorý už od stredoveku bojuje za slobodné vyjadrovanie. To naposledy vyjadril aj petíciou Charta 77, ktorá vyzývala k dodržiavaniu vlastných zákonov vrátane záverečných helsinských paktov o občianskych, politických, hospodárskych, sociálnych a kultúrnych právach. Medzi ne patrí aj sloboda informácií a sloboda myšlienky prijímať, vyhľadávať a rozširovať akýmkoľvek spôsobom, bez ohľadu na použité prostriedky."

"Budeme obzvlášť radi, keď budete toto dedičstvo Majstra Jána Husa presadzovať aj z pozície komisárky Európskej komisie - či už sa to komu bude páčiť alebo nie," uzatvára Schneider.

"Napísané pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače, za všetkých, ktorým sa v Čechách zužujú publikačné možnosti."

(Medzititulky red. HD.)

Samozvané "mienkotvorné" médiá šalejú z toho, že ľudia hľadajú informácie aj inde
Neuróza mainstreamu graduje. Razantne stráca monopol na informácie a v nich z drvivej väčšiny výhradné právo na účelovú a primitívnu propagandu. Vplyv ich konšpirácií a politických masáží výrazne klesá. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Ivan Brožík