Škandál v Južnej Kórei: Šéf mliekárenského gigantu tvrdil, že jeho jogurt lieči Covid a cena akcií stúpala
04 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Šéf jednej z najväčších juhokórejských mliekarenských spoločností rezignoval po tom, čo jeho firma tvrdila, že jej jogurtový nápoj pomáha v boji proti Covid-19. Úrady naštartovali vyšetrovanie falošnej reklamy, informuje portál RT.




Hong Won-sik, predseda Namyang Dairy Products, v utorok oznámil, že spoločnosť už nebude viesť. Dodal, že nesie plnú zodpovednosť za pochybné tvrdenie a z neho vyplývajúci škandál.
Cena akcií stúpla

Vedúci výskumu spoločnosti Namyang minulý mesiac tvrdil, že jogurt spoločnosti Bulgaris znižuje pravdepodobnosť infekcie koronavírusom až o 78%. Toto tvrdenie spôsobilo prudký nárast predaja produktu, pričom cena akcií spoločnosti stúpla takmer o 30%.

Reklama sa však čoskoro stala predmetom intenzívnej kontroly, pričom odborníci poznamenali, že nie je dostatok údajov na preukázanie antivírusových vlastností jogurtu.

Pivný festival Oktoberfest sa nebude konať už druhý rok po sebe
Nemecký pivný festival Oktoberfest sa nebude konať ani tento rok pre riziko, ktoré predstavuje šírenie nového typu koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA, podľa ktorej sa na tom dohodli bavorský premiér Markus Söder a mníchovský primátor... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | tasr


Spoločnosť uskutočnila výskum na bunkách opičích pľúc, pričom inkubovala vírus na testovacích miskách a priamo na vírus aplikovala jogurt.

Spochybniteľné tvrdenie nakoniec podnietilo juhokórejskú vládu k akcii. Ministerstvo bezpečnosti potravín a liečiv obvinilo Namyang z používania zavádzajúcich informácií pri uvádzaní jeho produktu na trh.
Zasiahla polícia

Polícia vykonala v sídle Namyangu v Soule raziu, ako aj v jeho závodoch, v rámci prebiehajúceho vyšetrovania s cieľom zistiť, či spoločnosť nadsadila údajné vlastnosti jej mliečneho výrobku zastavujúce Covid.

Konečne ľahký spôsob zisťovania Covidu! Jednoducho nafúkate
Už mesiace sa ľudia na Slovensku týždeň, čo týždeň podrobujú nepríjemnému testovaniu. I keď to celoplošné podľa ministerky Remišovej končí, mnohí z nás ho budú potrebovať ďalej. Francúzsky vedci konečne objavili jednoduchší spôsob. Odhalia... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


"Budeme naďalej aktívne obmedzovať nelegálnu reklamu, ktorá narúša obchodný poriadok a zavádza spotrebiteľov," uvádza sa vo vyhlásení ministerstva. Za tento trestný čin hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov alebo pokuta vo výške 100 miliónov wonov (90 000 dolárov).

Hongovo rozhodnutie odstúpiť prichádza deň po tom, čo generálny riaditeľ Namyangu Lee Kwang-bum ponúkol rezignáciu, a to aj kvôli jogurtovému škandálu.

Jogurt sa pripája k rastúcemu zoznamu vysoko kontroverzných „liečiv“ na Covid-19, vrátane všetkého od bielidla po „liečivú vodu“.

New York Times: Matovičovi vybuchol Sputnik priamo do ksichtu!
Politické otrasy na Slovensku sú príkladom toho, ako môže mať ruská vakcínová diplomacia, ktorá rozdelila politikov v celej Európe, negatívne vedľajšie účinky na prijímajúcu krajinu. Informuje o tom New York Times. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Diana Zaťková