Rafaj dáva lekcie prezidentke, ak chce naozaj "uskutočňovať Štefánikovskú politiku"
04 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

"Namiesto histórie a filozofie pri dnešnom výročí sa pozriem viac do súčasnosti. Prezidentka našej, Slovenskej republiky, totiž včera uviedla, že máme možnosť uskutočňovať "Štefánikovu politiku". Iste, pre niekoho možnosť, pre iných vlastenecká povinnosť." Citát Rafael Rafaj.


Osem slobodných reprezentácií malo možnosť posilniť slovenskú identitu, slobodu, suverenitu, zvrchovanosť. Prehĺbiť zdravé sebavedomé vlastenectvo. Niektoré tú možnosť využili, iné, podľa Rafela Rafaja a jeho textu na sociálnej sieti , "nás vazalsky zapredali a terajšia nás ženie už do otvoreného konfliktu Anglosasov so slovanským Ruskom."

Čaputová á la Gustáv Husák (Rafael Rafaj)
autor je novinár, publicista, komunikačný poradca a mediálny analytik Inštitútu národnej politiky Čítať ďalej
01 | 01 | 2020 | Rafael Rafaj


Reprofoto status FB (@Rafael Rafaj)

Štefánik nemá byť iba frázou v ústach politika

"Máme tu teda "slovenské vládne reprezentácie", ktoré pracovali pre slovenské národno-štátne záujmy podľa Štefánika. A máme tu "reprezentácie na Slovensku", ktoré nevoľnícky pracovali a pracujú pre cudzích pánov a cudzie záujmy." Píše Rafael Rafaj.
Zapredávajú Slovensko a Slovákov

"Štefánik vedel využiť cudzích na to, aby získal viac, ba všetko pre slovenský národ. Dnešní liberáli využívajú moc u nás na to, aby získali pre cudzincov a ich záujmy ekonomické, ideologické, politické, aj geopolitické ešte väčší vplyv nad Slovenskom. To určite nie je štefánikovské, pani prezidentka."
Ak chce byť nielen za peknú

Bývalý popredný politik SNS Rafaj ďalej uvažuje: "Ak chce byť pani prezidentka nielen za peknú, ale aj vlasteneckú a dokonca za demokratku či aj vlastenku, ktorá tak ako Štefánik pracuje pre blaho svojho národa, tak potom je je posúdenie všeľudového hlasovania jasné a musí ho vypísať. Uvidíme, lebo má na to mesiac a dnes je Štefánik, o mesiac bude Deň detí, a tak ďalej. A ľudia strácajúci sa v záplave informácií stratia niť. Nie však tí, čo si ctia skutočne odkaz M.R.Štefánika."
Odkaz Štefánika hlavnej veliteľke Ozbrojených síl SR

"Štefánikov odkaz môže hlavnej veliteľke našich "ozbrojených síl pre NATO a nikdy inak" pomôcť v dileme, čo s ukrajinskými provokáciami a nestabilitou a hecovaním Západu proti Rusku bývalým komikom Zelenským. "Kto si myslí, že mu slobodu druhí vybojujú, ten jej nie je hoden" - to je odkaz Štefánika na naše poníženecké členstvo v zločineckej vojenskej organizácii a aj riešenie ako sa zachovať vo vťahovaní nás do cudzích konfliktov.

Benčík chce upierať ľuďom práva garantované Ústavou SR, myslí si Rafaj
O iniciatíve poslanca zo strany Za ľudí Jána Benčíka, ktorý podal ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO) podnet, aby policajné zložky rýchlejšie zasahovali proti účastníkom zhromaždení, ktoré sa uskutočňujú podľa jeho názoru nezákonne napriek... Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová

Nezapredávajme si vlastnú identitu a štátnosť

"Byť štátotvorným národom, pani prezidentka, to nie je obzeranie sa do minulosti. V ktorej nám osobnosti ako Štefánik vybojovali štátnosť. V skutočnosti to znamená posilňovať identitu aj štátnosť. Nie ju zapredávať za misu európskej šošovice či tridsať strieborných. To robil Beneš v kasíne v Monaku a keď mu Štefánik vo Švajčiarsku odkázal, že bude z toho národný súd, tak, zrazu ho pri návrate postihla "tragická udalosť"..." Pokračuje vo svojich radách a poučeniach voči hlave štátu Rafael rafaj.
Národu sa nedáva, národu sa treba klaňať

"Národu sa nedáva, len žobrákovi. Národu sa treba obetovať" - aj tieto slová by si mohla aj prezidentka, aj členovia vlády opakovať každý deň ráno a vždy, keď sa hlboko klaňajú pred čímkoľvek cudzím. Štefánik nosil hrdo a sebavedomo hlavu hore a klaňali sa mu iné osobnosti v Paríži, Miláne či Washingtone, než tá chamraď v Bruseli, čo sa pozerá na nás zhora."

"Celé je to veľmi jednoduché. Kto si neváži seba, kto si neváži svojich, svoj rod, svoju históriu, kultúru, svoju vlasť , svoj národ - toho si nebudú vážiť nikde v zahraničí. Toto je azda najsilnejšie aktuálne posolstvo pre tých, ktorí formálne položia venček, prečítajú, čo im napísal niekto zbehlejší v histórii a štylistike a potom nacvičujú hlboké predklony a poklony svojim pánom. Žiaľ, tým pánom im nie je vlastný národ, ale niekto cudzí." Pripomína autor statusu na sociálnej sieti.

Ochránime si štátny jazyk, slovenčinu a slovenskú identitu aj po voľbách? (Rafael Rafaj)
(autor je analytik Inštitútu národnej politiky) Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Rafael Rafaj

Čo v príhovore prezidentky nebolo

Rafael Rafaj v tom má jasno: "A tak sme sa nedozvedeli to najdôležitejšie - aká je tá "štefánikovská politika", ktorú by mali robiť naši ústavní činitelia. Asi to bolo aj takto lepšie - len pohladiť po srsti, ale nevidieť do srdca. Veď ak by sa výkladu chopili liberálni janičiari, tak by sa chudák generál, ktorý sa obetoval pre Slovensko a slovenský národ, ktorý tak úprimne miloval, musel v tom svojom hrobe obracať, až by sa mohyla triasla.
Pôjdete do zabudnutia veľmi rýchlo

"Štefánikov skutočný odkaz je veľmi jednoduchý, a preto je pre mnohých nafúkancov, politických narcisov, psychopatov, sociopatov a najmä karieristov a žoldnierov nesplniteľný. Tajomstvo je vedieť slúžiť svojim a blahu svojho národa. Národ je ako rodina - na svojich nikdy nezabúda. Tak si užite tých svojich euroatlantických pár minút slávy v hviezdnom čase. Na rozdiel od vás, ústavní činitelia, si Štefánika-národného činiteľa bude Slovensko a národ pripomínať aj o sto rokov."

"A bude to preto, lebo napriek skeptikom sa objavia aj prežijú skutoční vlastenci, ktorých zmyslom života nebude slúžiť ani cudzím, ani mamonu, ale niečomu vyššiemu, čo už prichádza. O tom niekedy nabudúce. Venujte dnes, prosím, spomienku na veľkého syna národa, lebo v národe sme všetci bratia a sestry. Krásny pamätlivý a inšpirujúci deň, bratia Slováci!" Končí svoj status na sociálnej sieti Rafael Rafaj.

Matovičov open air cirkus (Rafael Rafaj)
(autor je analytik Inštitútu národnej politiky) Čítať ďalej
02 | 02 | 2020 | Rafael Rafaj