V prvých 100 dňoch Bidenovej vlády zbohatli tí najbohatší, a to najmä na pomoci zo štátnej kasy
03 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Americký prezident Joe Biden chce, aby najbohatší Američania platili svoj spravodlivý podiel daní, ale ukázalo sa, že sa stali jednými z hlavných príjemcov jeho prezidentského úradu, informuje portál RT.




Od nástupu Bidena do funkcie spolu vzrástlo čisté imanie 100 najbohatších ľudí v USA  podľa výpočtov agentúry Bloomberg o 195 miliárd dolárov. Od jeho zvolenia do jeho inaugurácie si na svoje imanie pripísali 267 miliárd dolárov, čím sa ich celkový zisk od 4. novembra zvýšil na 461 miliárd dolárov.

Nárast bohatstva miliardárov za prvých 100 dní Bidenovho prezidentovania predstavuje zhruba 20% hotovostnej zásoby, ktorú miliardári nahrabali medzi Trumpovou inauguráciou a voľbami v roku 2020. Podľa údajov agentúry Bloomberg za toto obdobie zbohatli o 860 miliárd dolárov.

Lekár v Holandsku odmieta očkovať vakcínou: „Zložil som prísahu a neviem, či vám to neuškodí“
Holandskom sa nesie veľká podpora pre lekára z mesta Lelystad, ktorý odmieta podať vakcínu proti korone. „Bohužiaľ, stali sme sa veľmi vystrašenými zajačikmi, ktoré sa riadia veľmi pochybnou politikou.“ hovorí lekár. „Rešpekt!“, znie vlna na jeho... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Zbohatli na pomoci

Zisky sú do značnej miery založené na obrovských stimulačných opatreniach, ktoré majú pomôcť ekonomike zmierniť krízu spôsobenú koronavírusmi, ktorá vyústila do zotavenia akciového trhu. Okrem opatrení v hodnote biliónov, ktoré odsúhlasil Trump, Biden schválil ďalší stimulačný balíček vo výške 1,9 bilióna dolárov.

Vedúci technologických gigantov a gigantov elektronického obchodu, ako sú Amazon a Facebook, boli najväčšími víťazmi, a to na vrchole pandémie aj počas posledného zhromaždenia na akciových trhoch.

Vyhostením diplomatov chce Západ vykresliť Rusko ako „nepriateľa ľudstva“, tvrdí ruský vyslanec
Nedávne rozhodnutie USA a ich spojencov z Európy vyhostiť zamestnancov ruských veľvyslanectiev z ich hlavných miest je súčasťou spoločnej kampane zameranej na izoláciu krajiny, uviedol pre portál RT jeden z vysoko postavených ruských... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Lukáš Leca