Tisíce Britov vyšlo na terasy, no nastal problém: Dochádza pivo!
03 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

V Anglicku sa epidemiologická situácia podstatne zlepšila, a tak po mesiacoch lockdownov zaplavili terasy podnikov tisícky návštevníkov. Vznikol však vážny problém. Britom dochádza pivo!


Vonkajšie priestory reštaurácií a barov sa v Anglicku otvorili už 12. apríla, v uplynulom týždni k nim pribudli aj terasy podnikov v Škótsku, Walese a Severnom Írsku. Slnečné počasie a mesiace v izolácii tak vyhnali tisíce smädných zákazníkov na terasy barov a reštaurácií, informuje Guardian.

Krčmári sprvu jasali, pretože dopyt bol enormný, no nakoniec museli uznať zlyhanie. Dôvodom bol nedostatok piva v celej Británii. Majitelia pivovarov sa obávajú, ako udržať krok s túžbou zákazníkov po pive, víne a destilátoch zoči-voči problémom dodávateľského reťazca a problémov s náborom zamestnancov.
Zostali prekvapení dopytom

Pivovar Five Points Brewery v Hackney bol šokovaný nárastom dopytu. Jeho predstaviteľ Jack Thomson uviedol: „Podniky nebudú úplne otvorené až do polovice mája a pri vonkajších priestoroch sme neočakávali taký veľký dopyt. Ale je vynikajúce, že bol taký, aký je."

Testy PCR nemajú výpovednú hodnotu! tvrdia svorne WHO aj Švédsky zdravotný úrad
Švédsky zdravotný úrad zverejnil na webovej stránke vyhlásenie k testom PCR, ktoré by si veľa ľudí v Švédsku rado nechalo urobiť. Úrad napísal, že „technológia PCR nedokáže rozlíšiť medzi vírusmi, ktoré sú schopné infikovať bunky, a vírusmi, ktoré... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Piváreň Waterloo Tap v centre Londýna má bežne na sklade až 26 rôznych remeselných pív. V podniku, ktorý sa špecializuje práve na menšie pivovary, však minulý týždeň obmedzili výber na 15 pív – zvyšné došli.

Dopyt po pivách bol dokonca taký veľký, že sudy piva vozili počas večera autobusom do ich sesterskej pobočky pri stanici Euston.

Heineken údajne obmedzil predaj dvoch svojich pív, Birra Moretti a Amstel, a prinútil ho tak obmedziť dodávky na tri sudy na krčmu.


Slávny ruský astrológ predpovedá svet do r. 2040: Žiadne konce sveta, ale vedecký skok, koniec darwinizmu a revolúcia v komunikácii!
Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor hneď niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku a (okrem iného) konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | René Skalný


Tayler Connoll z firmy Deviant & Dandy uviedol: „Prvý týždeň sme si pripravili bledé pivo a zvyčajne by nám to vydržalo pár týždňov. Do piatich dní bolo však všetko vonku. Pivovar sme museli opäť naštartovať. Nechceme byť pivovarom, ktorý nemá žiadne pivo."

Prvé týždne otvorených terás spôsobili, že pivovary nestíhajú vyrábať dostatok piva, aby uspokojili dopyt zákazníkov. Záujem je najmä o kvalitnejšie pivá z menších pivovarov či prémiové ležiaky.

Lekár v Holandsku odmieta očkovať vakcínou: „Zložil som prísahu a neviem, či vám to neuškodí“
Holandskom sa nesie veľká podpora pre lekára z mesta Lelystad, ktorý odmieta podať vakcínu proti korone. „Bohužiaľ, stali sme sa veľmi vystrašenými zajačikmi, ktoré sa riadia veľmi pochybnou politikou.“ hovorí lekár. „Rešpekt!“, znie vlna na jeho... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič