Námestie Georgea Floyda: Posvätná pôda, miesto zázrakov a pútnický bod - so špeciálnymi pravidlami pre belochov!
03 | 05 | 2021 I René Skalný

Smrť afroameričana Georgea Floyda spustila v Spojených štátoch masívne protesty, ktoré dali meno celému hnutiu - "Black lives matter," čiže "Na čiernych životoch záleží". Miesto na ktorom viackrát trestaný kriminálnik Floyd vydýchol naposledy, sa stalo centrom zvláštneho uctievania, pripomínajúce kult. Paradoxom je, že hnutie, ktoré si hovorí antirasistické, na mieste vydáva zvláštne pravidlá pre belochov.


Ako informuje denník Štandard, s odvolaním sa na portal newsweek.com; "Námestie Georga Floyda. Tak sa nazýva okolie miesta, kde pri zásahu policajta Dereka Chauvina zomrel afroameričan George Floyd.

Miesto je už takmer rok dejiskom protestu aktivistov Black Lives Matter, ktorí ho odmietajú opustiť aj po tom, ako súd vyhlásil Chauvina za vinného z vraždy. Podľa fotiek zo sociálnej siete Twitter pri vstupe na dejisko protestu pritom nájdete špeciálne inštrukcie pre belochov.

Čo to znamená? Mali by ste počúvať, učiť sa, či trúchliť nad smrťou Floyda. Dokonca aj váš hlas, pohyby či rýchlosť kroku musia nejakým spôsobom napomáhať tejto aktivite." Odporúčajú transparenty na mieste.

„Pamätajte, ste tu, aby ste podporili a nie, aby ste boli podporovaní,“ dočítame sa nápise, ktorý Námestie Georga Floyda označuje ako posvätné miesto pre komunitu, verejný smútok a protest."

Demonštranti BLM z Filadelfie vyhnali z protestu Židov (VIDEO)
Skupina demonštrantov na pochode proti policajnej brutalite vo Filadelfii vykázala trojicu Židov z akcie, informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Prehnaný pátos

V prípade, že si chcete na danom mieste urobiť fotografiu, mali by ste sa zamyslieť, či to „skutočne chcete alebo potrebujete“. Nakoniec, ak uvidíte belochov, ktorí robia niečo „problematické,“ slušne sa im prihovorte, aby to bremeno nemuseli niesť černosi či iní farební ľudia.

Nie je známe, kto inštrukcie v lokalite umiestnil. Podľa reportéra Fox News Matta Finna sa tam však podobných nápisov nachádza viac.

Kult BLM

Ako dodáva denník Štandard: "V dnešnej antirasistickej americkej spoločnosti pritom o kuriozity nie je núdza. Na mieste smrti Georga Floyda sa podľa aktivistov diali zvláštne veci už vlani.

Krátko po jeho smrti v júni minulého roku sa tu niektorí kresťanskí aktivisti rozhodli vykonávať krsty.

„Dnes sa hýbe Boh. Je tu mnoho ľudí, ktorí znovu zasvätili svoj život Pánovi. Krstíme ich priamo tu pri pamätníku,“ uviedol v tej dobe Joshua Lindquist, organizátor krstov a zakladateľ evanjelikálnej organizácie Global Revival Harvest.

Lindquist dodal, že na mieste videl aj zázraky. „Neviem, či veríte na zázraky, ale ja áno, a niekto tu získal naspäť stratený sluch. Boh spravil zázrak. Boh využil tragickú situáciu pre jeho slávu. Boh mení naratív. Z jeho [Floydovho, pozn. red.] života, mnohí prídu k Pánovi. Mnohí prídu k Ježišovi,“ dodal kazateľ."

Bývalý starosta New Yorku označil BLM za „teroristickú skupinu“, ktorá „nenávidí bielych ľudí“
Rudy Giuliani, právnik prezidenta Donalda Trumpa a bývalý starosta New Yorku, označil Black Lives Matter (BLM) za „domácu teroristickú organizáciu“ plnú „zabijakov“, ktorí „nenávidia bielych ľudí“ a chcú „zvrhnúť náš spôsob života“, informuje... Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Z kriminálnika svätec

"Floydova bohatá kriminálna minulosť pri vytváraní jeho imidžu martýra pritom neprekáža nielen aktivistom, ale ani politikom.

Najmocnejšia demokratka v Snemovni reprezentantov Nancy Pelosiová napríklad vyhlásila, že „Floyd sa obetoval za spravodlivosť“. Viacerí komentátori v USA v tomto kontexte konštatovali, že hnutie BLM nesie znaky kultu." Uzatvára denník Štandard.

Bránili svoj dom pred demolačným davom demonštrantov BLM. Polícia im zabavila zbrane
Polícia zabavila pušku, ktorú vlastní právnik Mark McCloskey. Ten ju minulý mesiac vytiahol, keď boli on a jeho ozbrojená manželka konfrontovaní s demonštrantmi Black Lives Matter (BLM), ktorí sa vlámali na ich ohradený pozemok pred ich dom,... Čítať ďalej
11 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Zákaz vstupu polícii

"Oblasť, kde boli transparenty umiestnené, bola aktivistami označená ako "autonómna zóna". Čo znamená, že miestni neumožňujú vstup lokálnej polícii.

Ako ďalej informuje portál Newsweek: "Počas marcovej tlačovej konferencie, šéf Minneapoliskej polície - Medaria Arradondo vyzval k ukončeniu násilností v oblasti."

Aj keď funkcionár oficiálne vyhlásil, že každé prípadné násilie "bude riešené" a "nebudú tolerované útoky na členov komunity" - zdá sa však, že miestna polícia s novým poriadkom takpovediac "ticho" súhlasí.