Milan Uhrík: Za vyhostenie ruských diplomatov budeme žiadať vyvodenie zodpovednosti
03 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko vyhostilo troch ruských „diplomatov“ nielen ako znak solidarity s Českom, ale vraj aj po zisteniach našej tajnej služby. Europoslanec Milan Uhrík a jeho nové hnutie Republika sa však v parlamente chceli dozvedieť skutočný dôvod. Neuspeli.


Kauza vyhosťovania ruských „diplomatov“ pred pár dňami otriasala politickou scénou aj na Slovensku. Opoziční poslanci však stále nie sú spokojní s tým, ako tento krok naši vládni predstavitelia vysvetlili, a tak sa o to pokúšali v parlamente. Ako píše vo svojom statuse europoslanec Milan Uhrík, koaliční kolegovia ich návrh zmietli zo stola.
Vládni zbabelci žiadne vysvetlenie pre medzinárodnú blamáž Slovenska nemajú

„V Národnej rade sme žiadali o vysvetlenie, prečo vláda vyhostila troch ruských diplomatov. Bulvárne komentáre ministrov cez médiá nás nezaujímajú, chceme vidieť jasné dôvody a fakty! Nie počúvať rozprávky,“ píše v úvode statusu Milan Uhrík a dodáva, že požiadavka poslanca Ondreja Ďuricu získala v hlasovaní podporu celej opozície. „Okrem poslancov Republiky ho podporili aj poslanci Smeru, Hlasu a ĽSNS. Takto vyzerá konštruktívna opozičná práca, ktorá zjednocuje,“ konštatuje europoslanec.



„Samozrejme, že vládni zbabelci tento návrh zamietli, lebo žiadne vysvetlenie pre medzinárodnú blamáž, ktorú spôsobili Slovensku, nemajú. Veď ruských diplomatov nevyhadzovali ani Rakúšania ani Maďari. Nenecháme to tak a budeme do toho ich liberálneho zlepenca biť aj naďalej a žiadať vysvetlenia a vyvodenia zodpovednosti. Národ si to zaslúži,“ konštatuje Milan Uhrík a na záver dodáva, že zajtra na svoj profil napíše aj pár bizarností z protiruskej hystérie v Bruseli. „To sa ešte len budete chytať za hlavu. Tí blázni by nás nedbali vtiahnuť aj do vojny. Ich vojny,“ končí svoj status Milan Uhrík.

Američania sa snažia o diskreditáciu a vyhrotenie napätia s Ruskou federáciou, tvrdí Uhrík
Česi vyhostili osemnásť ruských „diplomatov“. Náš europoslanec Milan Uhrík si myslí, že zo Slovenska by mali odísť „diplomati“ tiež, no nie ruskí, ale americkí. Vysvetlenie ponúka na sociálnej sieti. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik