Kočnera obžalovali v kauze takzvaných motákov
03 | 05 | 2021 I tasr

Mariana K. minulý týždeň obžalovali v kauze takzvaných motákov. TASR to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. Dodal, že obžaloba pre pokus zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu bola podaná na Okresný súd Bratislava I. Upozornil na to spravodajský portál TV Markíza tvnoviny.sk.


"Prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín podal 29. apríla 2021 na Okresný súd Bratislava I obžalobu na obvineného M. K. pre pokus zločinu marenia spravodlivosti," uviedol Sipavý. Marian K. mal posielať z väzby motáky cez Petra Tótha. Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby to uviedol vlani v jednej zo svedeckých výpovedí na Špecializovanom trestnom súde vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka.

Marian K. je právoplatne odsúdený na 19 rokov odňatia slobody za falšovanie zmeniek TV Markíza spolu s Pavlom R. V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej ho Špecializovaný trestný súd oslobodil v septembri 2020 spod obžaloby. Tento rozsudok však nie je právoplatný, rozhodovať bude ešte Najvyšší súd SR.

Začne NAKA trestne stíhať aj Dobroslava Trnku? Kauza Glance House mu môže byť osudná
Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka sa zatiaľ úspešne vyhýbal všetkému, za čo by ho mohla polícia trestne stíhať. To sa ale v najbližších dňoch môže zmeniť. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik