Slávny ruský astrológ predpovedá svet do r. 2040: Žiadne konce sveta, ale vedecký skok, koniec darwinizmu a revolúcia v komunikácii!
02 | 05 | 2021 I René Skalný

Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor hneď niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku a (okrem iného) konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu vývoja civilizácie do roku 2040.


Ako uvádza portál astrology-online.ru, slávny astrológ nezvykne ponúkať dlhodobé analýzy budúcnosti - rádovo v desiatkach rokov. Daragan tvrdí, že čím vzdialenejšia budúcnosť má byť predpovedaná, tým je takáto prognóza menej predvídateľná.

Hlavným problémom dlhodobých predpovedí sú totiž akési "nenarodené čiary" - čo sú udalosti, ktoré v spoločnosti vznikajú spontánne, no napriek tomu zásadne menia kolobeh dejín.

Desivá predpoveď českého vedca: Z laboratória môže uniknúť oveľa horší vírus ako je tento
Svet stále netuší odkiaľ sa COVID-19 vlastne vzal. Odpoveď mala dať špeciálna komisia z WHO, ktorá pracovala v čínskom meste Wu-chan odkiaľ sa začal šíriť. Jej závery ale úplne spochybnil český vedec a parazitológ Jaroslav... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Obľúbené "konce sveta"

Daragan vysvetľuje, že nie je fanúšikom pochmúrnych predpovedí konca sveta, tak populárnych v médiách. Chod dejín astrológ prirovnáva k riadeniu auta.

Ak by sme vraj "čítali" len v astrologicky pevne daných súvislostiach, výsledok predpovede bude vždy fatálny (vyčerpáme zdroje, otvorí sa ozónová diera, všetko zhorí pri globálnom otepľovaní alebo zamrzne v novej dobe ľadovej).

"Podobne, ako keď ideme autom po ceste v priamom smere, potom auto v dohľadnej dobe určite skončí v priekope. Je to vraj nevyhnutné, ak auto neriadime."

Ako ďalej upozorňuje Daragan, "práve preto otáčame volantom, aby sme vozidlo udržali na ceste". Tieto nenápadné momenty sú práve onými "nenarodenými čiarami", ktoré zásadne ovplyvňujú našu budúcnosť. Astrológ upozorňuje, že mnohí prognostici na to zabúdajú.

Napriek tomu ponúka hrubú predpoveď určitých trendov, ktoré nás čakajú v najbližších 25 rokoch.

Šokujúce predpovede Nostradama na rok 2021  
Po koronovom vlaňajšku by malo byť lepšie, píše údajne v jednom zo svojich proroctiev slávny Nostradamus, informuje rakúsky portál oe24.at. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Veľký skok pre vedu

Daragan predpovedá "fantastický skok" vpred v oblasti nových technológií a vedeckého pokroku. Svet bude o dvadsaťpäť rokov vraj "radikálne odlišný" a "oveľa významnejší" ako naša súčasná realita.

Umelá inteligencia sa vraj napriek predpovediam a rastúcemu výkonu počítačov neobjaví. "Budú existovať len napodobeniny duševnej činnosti," tvrdí Daragan.

Ako ďalej uvádza: "Možnosť pripojenia elektronických zariadení k ľudskému mozgu bude zásadne vyriešená, aj keď na úrovni prototypov. Problém digitálneho rozpoznávania tváre a hlasového vstupu informácií sa vyrieši bez predbežného "školenia" programu."

Nie mágia, veda! Vedci vyvinuli systém na výrobu elektriny z „tenkého“ vzduchu
Vedci dosiahli zdanlivo nemožnú výrobu elektriny z „tenkého“ vzduchu. Pozoruhodný systém využíva neuveriteľne tenké nanovlákno proteínových nanočastíc a trochu vzduchu na vytvorenie napätia. Informuje RT. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Timotej Dudka

Nové materiály

V popredí vedy vraj nebude hrať prím výskum vesmíru alebo elektronika, ale biotechnológie a materiálový výskum látok s novými vlastnosťami. Vzniknú úplne nové, syntetické materiály. "Z hľadiska rozdahu zmien sa to dá porovnať iba s vynálezom plastov." Tvrdí Daragan.
"Zázračná" diagnostika

Radikálne sa vraj zmení aj prístup k diagnostike chorôb. "Nové revolučné techniky vám umožnia prijímať podrobné komplexné analýzy bez priameho a dlhodobého vyšetrenia - iba pri analýze dýchania alebo slín.

Okrem toho sa začnú zavádzať technológie na nepretržité sledovanie pohody pacienta pomocou skrytých senzorov na diaľku. Objaví sa aj telemedicína ako príležitosť podrobiť sa vyšetreniu aj bez fyzického pobytu v nemocnici." Dodáva známy astrológ.

USA sa obávajú, že vplyv Ruska počas ďalších dvadsiatich rokov ešte zosilnie
Americká spravodajská komunita sa obáva najmä zvýšenia vojenskej prítomnosti Ruska v Arktíde. Poukazuje na to, že Rusko „bojuje o vplyv na svet“. Uviedol Yandex.ru. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Na mesiac áno, na Mars nie

Daragan predpokladá nový level kozmickej expanzie - vytvorenie stálej, stacionárnej vedeckej základne na mesiaci v období rokov 2020 až 2030. Paralelne majú prebiehať práce na veľkej orbitálnej stanici, určenej na prípravu medziplanetárnych letov.

Expedícia s ľudskou posádkou na Mars sa podľa astrológa (minimálne) do roku 2030 pravdepodobne neuskutoční.

Muskove ambície osídliť Mars sú bludy, tvrdí expert
16 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Revolúcia v komunikácii

Astrológ ďalej uvádza, že mobilné telefóny, ako ich poznáme dnes, budú "anachronizmom". Do roku 2040 sa vraj objavia "nové prostriedky a spôsoby komunikácie, ktoré z dlhodobého hľadiska úplne nahradia spôsob, akým sme zvyknutí na diaľkovú komunikáciu medzi ľuďmi".
Klonovanie napriek zákazom 

Daragan tvrdí, že "človek bude naklonovaný napriek súčasným zákazom". Objavia sa vraj technológie, ktoré pacientom umožnia "vypestovať" stratený alebo regenerovať poškodený ľudský orgán.

„Čistá a nekonečná“ energia vytvorená „zázračným materiálom“
Vedcom sa podarilo využiť nepatrné pohyby, ktoré sa dejú v graféne pri izbovej teplote. Podarilo sa im teda získať „neobmedzený zdroj čistej zelenej energie“, avšak iba vo veľmi malom množstve, píše rt.com Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Mário Martinka

Bábätká na mieru

Do roku 2040 vraj nebude ničím výnimočným ani modifikácia nenarodeného dieťaťa. Podľa Daragana si budú rodičia bežne vychovávať deti s charakteristikami upravenými podľa ich predstáv.

"Táto prax bude prinajmenšom rovnako populárna ako náhradné materstvo v súčasnosti." Upozorňuje Daragan.
Genetická modifikácia

"V laboratóriu budú vytvorené umelé mikroorganizmy s požadovanými vlastnosťami. Genetická modifikácia rastlín a živočíchov sa posunie na kvalitatívne novú úroveň. Z nemodifikovaných potravín sa stane drahá vzácnosť. Okrem toho sa objavia prvé obrázky plne syntetických potravín, ale v tomto období (do roku 2040) technológia zatiaľ nezíska masovú distribúciu." Predpovedá mystik.

V Číne úspešne naklonovali mačku, metódu by chceli použiť na záchranu ohrozených druhov
V Číne sa narodila naklonovaná mačka. Svojho majiteľa stála 30 tisíc eur. "Kópiu" domáceho maznáčika vytvorila firma, ktorá už niekoľko rokov vykonáva klonovanie psov. Proces by ale v budúcnosti mohol poslúžiť pri zraniteľnejších... Čítať ďalej
08 | 09 | 2019 | Tomáš Kubec

Lieky nového typu

Daragan tiež predpovedá významné objavy v liečbe ochorení. "Najmä do roku 2030 sa objavia lieky úplne nového typu, založené na objavoch v oblasti syntetickej biológie."

Je pravdepodobné, že AIDS sa v blízkej budúcnosti už nebude považovať za nevyliečiteľný problém.
Človek nevznikol z opice?

"Objavy v antropológii a biológii človeka zmenia pohľad akademických vedcov na minulosť ľudstva. Darwinova evolučná teória sa oficiálne prestane považovať za oficiálnu vedeckú paradigmu najneskôr v roku 2030." Uzatvára Daragan.

V norimberskom procese boli eugenici odsúdení, ale jeho korene zostali nezverejnené (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultury) Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | Iveta Machová