Lipták: Dnešná očkovacia stratégia založená na vakcinácii všetkých je v rozpore s medicínskou vedou
02 | 05 | 2021 I Petra Demková

MUDr. Peter Lipták si všíma, že očkovanie v minulosti vždy indikoval aj uskutočňoval ošetrujúci všeobecný lekár, ktorý pozná pacienta. „Prečo ich úrady vynechali?“ pýta sa v blogu.


„Očkovanie z úradného rozhodnutia, bez účasti klinických lekárov? Naozaj je toto očkovanie normálne a prospešné?“ pýta sa známy lekár.



Prečo úrady pri očkovaní vynechávajú všeobecných lekárov?

„Je normálne, keď vnuci naháňajú deväťdesiatročné babičky na očkovanie?“ pýta sa ďalej Lipták. Všíma si, že očkovanie v minulosti vždy indikoval aj uskutočňoval ošetrujúci všeobecný lekár, ktorý pozná pacienta. „Prečo ich úrady vynechali?“ kladie ďalšiu otázku. „Očkovanie z úradného rozhodnutia, bez účasti klinických lekárov? Naozaj je toto očkovanie normálne a prospešné?“ uvádza v blogu Lipták.

V Izraeli prudko rastie úmrtnosť po očkovaní Pfizerom. "Je to nový holokaust," tvrdia odborníci
Izrael veľmi rýchlo zaočkoval najvyššie percento svojej populácie experimentálnymi vakcínami proti Covidu. Izraelská vláda totiž uzavrela dohodu so spoločnosťou Pfizer o zabezpečení miliónov dávok ich vakcín. A počet úmrtí po očkovaní rapídne... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


„Myslieť si, že každý musí byť zaočkovaný, je vedeckou chybou, rovnako ako je ňou myslieť si, že nikto by nemal byť zaočkovaný,“ napísal Lipták. Zdôraznil, že očkovanie nepotrebujú deti ani tí, ktorí už majú prirodzenú imunitu po prekonaní Covid-19. Očkovanie pre deti podľa neho nemá žiaden benefit, ale má veľa rizík.
Kto by sa očkovať nemal?

Na základe tvrdení epidemiológa Martina Kulldorffa, ktoré aj v blogu vymenúva, robí Lipták nasledujúci uzáver: „Dnešná očkovacia stratégia, ´zaočkovať všetkých´ je v rozpore s medicínskou vedou.“

V prvom rade sa Lipták vyjadruje k tomu, koho by štát nemal očkovať vôbec. Sú to tí, ktorí Covid prekonali. Lipták upozorňuje, že prebiehajú výskumy, ktoré „u týchto ľudí už dnes predpokladajú celoživotnú silnú imunitu proti kovidu“. Týka sa to dokonca aj tých, ktorí prekonali Covid asymptomaticky. Podľa Liptáka treba pred každým očkovaním najprv zistiť protilátky a očkovať iba negatívnych.

Lipták upozorňuje, že súčasné štúdie upozorňujú na vyšší výskyt nežiaducich reakcií po očkovaní u tých, ktorí toto ochorenie prekonali. Podľa Liptáka, „deti a zdraví ľudia do 60 rokov očkovanie nepotrebujú, pretože ich šanca ochorieť a mať vážnejší priebeh ochorenia sa počíta na zlomky promile, a preto u nich riziko z očkovania prevyšuje riziko z ochorenia“.
Kto by sa očkovať mal?

Vzápätí ponúkol MUDr. Lipták názor na to, koho treba očkovať. Sú to podľa neho chronicky chorí a starí oslabení ľudia, prípadne ich opatrovatelia. „Týchto potrebujeme naozaj chrániť očkovaním a pre túto skupinu je potom dôležité, ktorou vakcínou ich zaočkujeme,“ myslí si Lipták.

Bukovský: Rúška a respirátory vás neochránia pred baktériami a vírusmi. Nie sú prospešné ani pre ľudskú dušu
„Ak ešte stále nosíte na ulici, v parkoch, v prírode a v iných vonkajších priestoroch rúško alebo dokonca nezmyselný respirátor, škodíte tým nielen sebe, ale aj prírode, životnému prostrediu a nám všetkým ostatným,“ upozornil vo videu MUDr.... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Petra Demková


Nemá nič proti tomu, aby sa očkovali aj všetci tí, ktorí sa očkovania dožadujú. Aj keď nie sú z rizikovej skupiny. „Očkovanie nech je vždy postavené na dobrovoľnosti a na odporúčaní všeobecného lekára, ktorý zhodnotí individuálne riziko svojho pacienta najlepšie. Samozrejme, títo ľudia by mali byť zaočkovaní až po zaočkovaní všetkých rizikových pacientov,“ upozorňuje.
Na Slovensku sa očkuje experimentálnymi vakcínami

Lipták konštatuje, že na Slovensku máme dnes na výber experimentálne mRNA vakcíny Pfizer a Moderna, ktoré majú najviac závažných nežiaducich účinkov. „Z krátkodobých sú to trombózy a na zistenie dlhodobejších sú experimentom práve dnešné očkovacie kampane. Vedci varujú pred autoimúnnymi ochoreniami, myokarditídami, neurologickými degeneratívnymi ochoreniami, prionovými ochoreniami, Alzheimerovou demenciou, poruchami plodnosti,“ vymenúva známy lekár.

„Keď toto všetko sa teraz ešte len skúma, možno s kľudným svedomím indikovať toto očkovanie u starých ľudí, ktorí sú najviac už postihnutí degeneratívnymi aj autoimúnnymi chorobami a tiež Alzheimerovou demenciou? Alebo očkovať mladých, pred ktorými je ešte celý ich život a pritom riziko ochorenia na kovid u nich prakticky neexistuje?“ pýta sa Lipták.
Vektorové vakcíny sú odskúšané a bezpečné

Jednoznačne podporuje používanie takzvaných vektorových vakcín. Tieto sú na báze využitia oslabených adenovírusov. „To sú vírusy u nás normálne vyvolávajúce banálnu nádchu, s ktorými človek koeexistuje milióny rokov. Sem patria vakcíny Sputnik, AstraZeneca a  Johnson & Johnson,“ vymenúva Lipták.

Pfizer vyvíja tabletku na liečbu Covid-19. Môže sa dostať na trh do konca roku 2021
Pfizer oznámil, že ak vývoj pilulky na liečbu Covid-19 bude pokračovať súčasným tempom a ak ju rýchlo schvália regulačné orgány, mohla byť na trhu v USA do konca roku 2021, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


Informuje, že tento princíp je preverený desiatkami rokov (vakcína Sputnik od roku 1985). Vakcíny tohto typu nemajú hrozivé chronické nežiaduce účinky mRNA experimentálnych vakcín. To, že sa toľko hovorí o nežiaducom účinku vakcíny AstraZeneca – trombóze, je podľa Liptáka iba mediálna manipulácia. Podľa štatistík Vo Veľkej Británii sa oveľa častejšie ukazujú vedľajšie účinky pri vakcínach Pfizer a Moderna. „Najúčinnejšia a najbezpečnejšia je dnes vakcína Sputnik, ktorou sa očkuje v 60 štátoch,“ upozorňuje Lipták. „Potom nasleduje Johnson & Johnson a AstraZeneca,“ doplnil.
Najlepšie sa javí Sputnik

Následne ponúkol Lipták zdroj informácie z Maďarska, kde sa skúmala účinnosť jednotlivých vakcín. Najlepšie vyšiel Sputnik, po očkovaní ktorým sa nakazilo iba 95 osôb. Najhoršie dopadla vakcína AstraZeneca, po očkovaní ktorou sa Covidom nakazilo až 700 ľudí. Čo sa týka bezpečnosti, tam opäť dopadol najlepšie Sputnik, zaznamenali len 1 prípad úmrtia na 100 tisíc obyvateľov. Najhoršie dopadli očkovanci vakcínou Pfizer, po nej zomrelo až 32 osôb.

„Vo vyhodnotení očkovania v Maďarsku, kde je dnes už zaočkovaných cca 4 mil. ľudí, u vakcíny Pfizer bolo po zaočkovaní zaznamenaných až 32-krát viac úmrtí a u vakcíny Moderna 20-krát viac úmrtí na 100 000 zaočkovaných, než u vakcíny Sputnik, ktorou sa dnes v Maďarsku bežne očkuje a patrí k najvyhľadávanejším práve pre svoju bezpečnosť a účinnosť. A aj u vakcíny AstraZeneca bolo v Maďarsku zaznamenaných 4,5-krát menej úmrtí než po vakcíne Pfizer,“ upozornil známy lekár.
Očkovanie nemôže byť postavené na marketingových cieľoch biznisu!

„Načo teraz unáhlene naháňame na zaočkovanie ľudí, u ktorých vôbec nie je z medicínskeho hľadiska indikované, riskujúc nežiadúce účinky? Aby sme ich potom celý život liečili z rôznych komplikovaných ochorení? Očkovanie ľudí nemôže byť postavené na marketingových cieľoch biznisu, ale musí byť z odborného medicínskeho hľadiska správne indikované tak, aby v konečnom súčte to bolo pre zdravie ľudí prospešné a nedochádzalo k poškodeniu zdravia, a to najmä fyzického, ale osobitne zdôrazňujem, že aj psychického a sociálneho,“ upozorňuje MUDr. Lipták.

„Nie je predsa správne očkovanie zneužívať na rozdelenie ľudí na nepriateľské skupiny očkovaných a neočkovaných, u ktorých potom politici a médiá inscenujú vzájomný boj. Či už na rozdeľovanie a panovanie nie sú iné príležitosti? A pretože očkovanie proti kovidu je v skutočnosti dobrovoľné (Rezolúcia parlamentného zhromaždenia Rady Európy č. 2361/2021), tak nikoho nemožno na základe nezaočkovania v ničom diskriminovať a je jasné, že musí byť postavené iba na medicínskych kritériách a dobrovoľnosti,“ ukončil známy a kontroverzný lekár svoj blog.

Rusi prešli vakcínou Američanom cez nos, tak sa rýchlo musí vytvoriť konflikt, tvrdí Lipták
Pri afére vyhostenia troch ruských diplomatov zo Slovenska pomaly zaniká tá s ruskou vakcínou Sputnik V. Kontroverzný lekár Peter Lipták ale na Sputnik evidentne nezabudol, pretože sa k nemu vracia vo svojom statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik