Korony sa nezbavíme!  (Franz-Xavier Reichl)
02 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Franza-Xaviera Reichla (RTL)


Prečo nás neochráni hromadná imunita. Dvakrát zaočkovaní na koronu nezomrú, ale môžu sa ňou infikovať.



Prečo nás kolektívna imunita neochráni

Aj keby krajina už dosiahla kolektívnu imunitu a zaočkovaných oboma dávkami by bolo 80 percent populácie, koronavírusu sa nezbavíme, tvrdí  nemecký biológ, odborník na koronavírus - profesor Dr. Franz-Xavier Reichl, zástupca pre oblasť biologickej bezpečnosti baktérií, vírusov a geneticky modifikovaných organizmov na LMU v Mníchove.



Očkovaní, chránení, a napriek tomu infikovaní

Dobrou správou je, že ľudia zaočkovaní dvoma dávkami na koronavírus nezomrú, aj keď sa môžu znovu infikovať.


Bojíte sa Covid pasu? Len počkajte, čo príde po ňom! (Joseph Mercola)
Komentár Josepha Mercolu Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

A teraz zlá správa: Áno, aj ľudia, ktorí boli zaočkovaní dvakrát, môžu byť nosičom vírusu, a teda sa nakaziť. Vírusová „nálož“ v krvi môže byť taká vysoká, že test PCR môže vyjsť pozitívne. Protilátky v tele však vírus okamžite rozpoznajú a ten nemá šancu spôsobiť pacientovi ťažký priebeh ochorenia. Podľa profesora Reichla tak títo ľudia ani neskončia na jednotke intenzívnej starostlivosti, ani na COVID-19 nezomrú.


Je preto veľmi dôležité, aby aj dvakrát zaočkovaní ľudia nosili rúško, až pokým sa nepodarí dosiahnuť kolektívnu imunitu v krajine. Dostávame sa však k ďalšiemu problému.



Kolektívna imunita 

Reichl zdôrazňuje, že pandémia sa neskončí, aj keby sa v krajine dosiahla kolektívna imunita. Vírus totiž vyčíňa na celom svete.


Obezita zvyšuje riziko závažných príznakov spojených s Covid-19 najmä u mladých ľudí
Ľudia, ktorí trpia nadváhou, sú podľa novej štúdie náchylnejší na závažné príznaky spojené s Covid-19. Tento jav zvlášť prevláda u osôb mladších ako 40 rokov, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Rôzne nové mutácie sťažujú aplikovanie doteraz vyvinutých vakcín, ktorými sa očkuje. Napríklad variant B 1.617 práve vyčíňa v Indii, odkiaľ hlásia úrady 130 000 mŕtvych denne.



Profesor varuje pred ešte horšími mutáciami

Profesor upozorňuje, že vakcíny, ktorými sa teraz očkuje, boli vyvinuté na „starý“ typ vírusu, ktorý pochádza z Číny. Ak by sa proti nemu zaočkovalo 80 percent ľudí, vírus by sa možno podarilo zlikvidovať, ale stále existuje čoraz viac mutácií. A prídu ešte horšie. Očkovanie síce pomáha chrániť sa pred nimi, ale treba sa prispôsobovať novým situáciám.


Naše telo sa obrní proti vírusu. Tí, ktorí sa z ochorenia vyliečia a mali len mierny priebeh, môžu počítať len s krátkou imunitou, asi tri mesiace. Tí, ktorí prekonali ťažkú formu ochorenia, môžu mať vytvorené protilátky proti korone až na jeden rok.


Francúzski odborníci bijú na poplach: Je potrebné zastaviť všetky očkovania proti korone! (AKTUALIZOVANÉ)
Francúzske centrum pre hodnotenie liekov CTIAP (Centre Territorial d'Information Pharmaceutique d'Avis) dospelo k záveru, že všetky štyri vakcíny proti COVIDu používané vo Francúzsku by mali byť okamžite zastavené. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ako profesor vysvetľuje, T-bunky majú pamäť. Znamená to, že ak sa uzdravený človek znovu neskôr nakazí, bunky s pamäťou sa stimulujú a samé môžu vírus priamo napadnúť.


Napriek tomu by sa mali tí, ktorí už vyzdraveli, po polroku nechať zaočkovať proti koronavírusu, a to jednou dávkou. Podľa Reichla v tomto prípade by sa nemala použiť vakcína Johnson & Johnson, lebo tá sa vo všeobecnosti podáva len v jednej dávke, teda obsahuje kvázi dvojité množstvo. Takáto dávka sa aj zle delí.


Ľudia, ktorí vírus ešte nedostali, sa zvyčajne očkujú dvakrát s odstupom niekoľkých týždňov.



Zaočkovaní však s väčšími výhodami zatiaľ počítať nemôžu

Profesor nepovažuje za spravodlivý návrh na okamžité rôzne zvýhodnenia pre zaočkovaných. Až keď budú zaočkovaní všetci, mali by dostať viac „slobody“ a život sa začne opäť vracať do normálu, myslí si biológ a odborník na koronavírus Franz-Xavier Reichl.


Nová štúdia: Zákaz vychádzania proti pandémii nepomáha!
Nemecká Univerzita v Giessene dospela vo svojej štúdii k jednoznačnému záveru: Zákaz nočného vychádza v boji proti koronavírusu nemá žiaden účinok, informuje rundblick-unna.de. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová