Igor Matovič zlyhal nielen politicky a eticky, ale aj trestnoprávne, tvrdí Alojz Hlina
02 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Minister financií Igor Matovič si návrhom zvýšiť pre gastroprevádzky DPH na 25 percent pohneval prakticky celé Slovensko. Suchej nitky na ňom nenechal ani expredseda KDH Alojz Hlina, podľa ktorého je náš nový financmajster iba obyčajný populista.


Igora Matoviča skritizoval Alojz Hlina nielen za zámer zvýšiť DPH, ale aj za úmysel dať tieto peniaze deťom. Prirodzene, kritiku si expremiér „zlízol“ aj za obrovské milióny minuté na celoplošné testovanie. Ako píše Hlina v statuse, Matovičov „geniálny ťah“ s celoplošným testovaním ako zatočiť s Covidom bude ruinovať našu ekonomiku ešte dlho. Podľa konzervatívneho demokrata a antipopulistu Hlinu sa na Slovensko vráti mafia, ktorá prenikne do oslabeného gastro priemyslu.
Reštaurácie chcú znížiť DPH, Matovič naopak. Vraj to bude pre deti

Matovič podľa Hlinu znova potvrdzuje to, čo sa o ňom hovorí už dávno, že je neskutočne pomstychtivý a zákerný človek. „Vie, že je pod tlakom, pretože celá Európa zmenila sadzby DPH v gastre smerom nadol. Jediné Slovensko tak neurobilo a vie, že ten tlak bude veľký, ale hlavne logický. Ale ak by sa znížila sadzba DPH v gastre, tak by politicky vyhral Sulík, lebo to on navrhoval. Ak by sa znížila, tak by vlastne urobil niečo, čo som navrhoval aj ja. A aj to je pre neho nepredstaviteľné, ešte by nám to mohlo aj pomôcť,“ píše expredseda KDH.

Hlina upozorňuje, že Matovič tým vyvolá „kultúrnu vojnu“- deti verzus celé sektory ekonomiky, hlavne služieb a gastro. Matovič podľa neho tvrdí, že „tie reštaurácie chcú znížiť DPH, ale tým vlastne chcú zobrať peniaze deťom na prídavky". Teda tie peniaze, ktoré on chce použiť na rodinné prídavky.
Matovičovský nebezpečný, nechutný, zákerný populizmus

Problém podľa Hlinu vôbec tak nestoj. No týmto spôsobom ho vraj Matovič a jeho svedkovia budú prezentovať. „Proti takej demagógii sa nedá bojovať. Je populizmus, je nebezpečný populizmus a je tá najhoršia forma: matovičovský neskutočne nechutný a zákerný populizmus. Pre zákerného populistu, skrývajúceho sa za konzervativizmus, je toto zlatá baňa,“ konštatuje antipopulista Alojz Hlina.

Podotýka, že Matovičov „genialny ťah“ s celoplošným testovaním ako zatočiť s Covidom bude ruinovať našu ekonomiku ešte dlho. Matovič podľa Hlinu zlyhal nielen politicky, eticky, ale aj trestnoprávne, pretože prehajdákal stámilióny eur na jeho avantúry. „Stámilióny eur sú nenávratne preč, mohli ísť deťom a nepovedal by som pol slova proti tomu,“ netají bývalý politik.

Matovič chystá pre Slovákov druhú najvyššiu DPH v Európe, zastavme jeho 25-percentné šialenstvo!
Minister financií sa chce zapáčiť rodičom mnohodetných rodín. Avšak jeho plány na dramatické zvýšenie detských prídavkov budú musieť zaplatiť všetci občania SR na DPH, zvýšenej na 25 percent. Starí, osamelí, bezdetní. Ekonomicky tak Matovič úplne... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Na Slovensko sa vráti mafia a začne v oslabenej oblasti služieb

„Obrovské peniaze sú fuč, celé sektory ekonomiky zdecimované, deti nechodili do školy najdlhšie v Európe. Sme siedma krajina z viac ako 200 posudzovaných v počte obetí na milión obyvateľov,“ konštatuje Hlina, podľa ktorého sme všetci obete

Matovič podľa Hlinu nebojoval s mafiou, ale bojoval s Ficom, lebo vedel, že ak sa „dotkne kráľa“, tak vyhrá. Fico bol kráľom, on bojoval s Ficom, jemu bola jedno nejaká mafia, korupcia. „On nebojuje s mafiou, on ju vytvára. Na Slovensko sa vráti mafia a začne tam, kde to zvyčajne vždy začína, v oslabenej oblasti služieb (cestovný ruch, gastro),“ tvrdí expredseda KDH.

Tvrdí, že partnerom mafie a jedným z jej rodičov, bude štát, lebo oslabil sektor služieb tak, že sa stane jej ľahkou korisťou.


Ak by štát znížil DPH, vybral by viac

„Dovolím si jednu prognózu: Ak sa nezníži DPH v sektore služieb, gastra, tak štát vyberie na DPH z celého sektoru menej, ako keby bola znížená a okrem toho vytvorí mafiu, ktorá bude vyberať svoje dane a tým tých peňazí na prídavky pre deti bude ešte menej, ako ich je teraz. Ale to človek s ukradnutým diplomom nechápe a ani nechce pochopiť,“ končí svoj status Alojz Hlina.

Zvýšenie DPH na 25 percent je typický výplod vrchného psychopata Matoviča, konštatuje Draxler
Igor Matovič návrhom zvýšenia DPH na 25 percent nahneval celú slovenskú populáciu. Exminister školstva Juraj Draxler ho za to skritizoval tak, ako ešte nikdy predtým. Kritika sa mu však ušla aj za iné veci. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik