Ukrajinský vojenský expert Chmut: Proti ruským raketám Iskander a Kalibr nemáme žiadnu šancu
01 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

„Neexistuje nič, čím by sa dali zastaviť.“ Ukrajinský expert hovoril o ruských Kalibroch a Iskanderoch.


"Ruský Kalibr môže byť nebezpečnejší ako americké riadené strely. Rusko má veľa týchto rakiet a Ukrajina ich nemá čím zastaviť, uviedol na adresu Ruska ukrajinský vojenský expert Taras Chmut." Informuje portál topwar.ru.
Kruté priznanie

"Ukrajinský expert špekuloval o ruských riadených strelách a vyhliadkach Ukrajiny na bo proti nim. Podľa Chmuta  ruské Kalibre nemá čo zastaviť pri útoku z mora. Podľa neho je ukrajinské námorníctvo vyzbrojené iba jedným protilietadlovým systémom Osa MA-2 na vlajkovej lodi flotily Sagaidačny, samotná loď však nie je v bojovej pohotovosti."

Arménsko varuje, že rozmiestni ruské rakety Iskander, ak Turecko použije v konflikte o Náhorný Karabach stíhačky F-16
Arménsko je pripravené použiť balistické rakety Iskander ruskej výroby v oblasti Náhorného Karabachu, ak Turecko na podporu azerbajdžanskej ofenzívy nasadí svoje americké stíhačky F-16, uviedli v pondelok miestni úradníci, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 09 | 2020 | Marek Molnár



Vysoké percento úspešnosti zásahu

"Zo sto vypustených Kalibrov trafí cieľ päťdesiat, možno osemdesiat," uviedol Chmut a dodal, že vďaka tomu nie je Ukrajina „o nič bezpečnejšia“.
Iskander detto

Ďalšia zbraň, pred ktorou sa Ukrajina nemá čím brániť, je podľa Chmuta raketa Iskander-M OTRK. Podľa jeho slov Rusko v prípade vojenského konfliktu s Ukrajinou použije tieto komplexy na útok proti koncentrácii ukrajinských vojsk. Pritom ukrajinské ozbrojené sily nemajú prostriedky na to, aby tieto strely zachytili.

Ukrajinský expert poznamenal, že teoreticky môže byť raketa Iskander zachytená systémom PVO S-300V1, ktorý slúži ozbrojeným silám Ukrajiny, ale v praxi to nikto neskúšal. Ukrajina má navyše iba niekoľko protilietadlových systémov S-300 a jednoducho nebudú stačiť na všetky ruské rakety.
Chmut schladil horúce hlavy v Kyjeve

Či už to teda chcel alebo nie, Chmut schladil „horúce hlavy“ z Kyjeva, ktoré sa chystajú poraziť „ruského agresora“ pomocou zastaraných zbraní. Ukazuje sa, že Rusko má takú zbraň, proti ktorej ozbrojené sily Ukrajiny nemajú obranu. Ukrajinský expert pritom nevie všetko o ruských zbraniach.

(Medzititulky red. HD.)

VIDEO: Rusko otestovalo balistickú raketu krátkeho dosahu Iskander
Ruská armáda testovala taktický raketový systém Iskander a úspešne zničila "nepriateľský cieľ". Čítať ďalej
17 | 12 | 2019 | Marek Molnár