Prvomájová výzva Ivana Šimka adresovaná KDH: Vyveďme národ z biedy!
01 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

"Na Sviatok práce, ktorý je tiež spomienkou na svätého Jozefa - robotníka, sa mi žiada napísať pár slov k tomu, čo robí a čo by malo robiť KDH v oblasti hospodárskej politiky. Politická formácia, ktorá chce meniť svoju krajinu, by v tom mala mať jasno." Citát Ivan Šimko.


Bývalý podpredseda vlády, bývalý minister vnútra a kresťanský demokrat srdcom aj dušou Ivan Šimko na sociálnej sieti vyzýva svoju stranícku "srdcovsku" k tomu, aby "vyviedla národ z biedy".

Ivan Šimko: "Parlament nemá robiť personálnu politiku v štátnej správe"
Vo voľbách vám stačí získať akýmkoľvek spôsobom parlamentnú väčšinu, stačí aj jednoduchú, ale najlepšie ústavnú a môžete si privlastniť štát, menovať koho a kam chcete. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Reprofoto status FB (@Ivan Šimko)

Je to stále málo...

"KDH vo svojej najnovšej iniciatíve na túto tému hovorí, že ´prinesieme také prístupy, ktoré ho (hospodárstvo krajiny) ochránia a pomôžu mu rásť. Podporíme malé a stredné podniky, služby a cestovný ruch. V dobe rastúcej automatizácie a robotizácie procesov podporíme systematickú rekvalifikáciu pracovníkov.´ A ešte, že podporí striebornú ekonomiku. Nie je to trochu málo?" Pýta sa Ivan Šimko.
Potrebujeme strhujúcu víziu

"V dobe, keď je národné hospodárstvo v dôsledku pandémie rozbité, potrebujeme strhujúcu víziu. Potrebujeme stratégiu, ako z tejto situácie náš ľud chceme vyviesť a pritom chrániť tak slobodu, ako aj dôstojnosť každého človeka. Je to náročná úloha hľadať cestu medzi liberálnym individualizmom a socialistickým kolektivizmom."
Program sociálneho trhového hospodárstva

"Tak ako kedysi nemeckí kresťanskí demokrati vo svojej rozbitej krajine po vojne vytýčili program sociálneho trhového hospodárstva, vyhrali s ním voľby a hlavne vyviedli svoj národ z katastrofálnej biedy. To nie je práca pre politický marketing, ale pre skúsených, tvorivých a odvážnych politikov a národohospodárov." Naznačuje mnohé vo svojom statuse na sociálnej sieti Ivan Šimko.

(Medzititulky red. HD.)

Ex-vicepremiér Šimko: Je ťažké vychovávať deti k slušnosti pri správaní našich politikov
"I politický zápas sa dá viesť kultivovane. Národ, ktorého vodcovia to nedokážu alebo nechcú, začne preberať ich spôsoby." Varuje bývalý minister vnútra a vicepremiér vlády Ivan Šimko. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Ivan Brožík