Martin Daňo: Kuciakova smrť pomohla mnohým. Medziiným aj M. Tódovej aj Z. Petkovej.
01 | 05 | 2021 I Petra Demková

Kontroverzný novinár Martin Daňo upozornil na svojej stránke na to, ako sa poniektorým z tých, čo najviac oplakávali Jána Kuciaka, začalo po jeho smrti dariť. Spomenul novinárku Moniku Tódovú aj Zuzanu Petkovú z nadácie Zastavme korupciu. „Plakali, ale zároveň si užívali,“ napísal Daňo. Priložil aj dôkazy.


„Kuciakova smrť pomohla mnohým - ale zdá sa, že asi len takým, ktorí ho naoko najviac oplakávali. Jedna si kúpila drahý luxusný byt (Monika Tódová), druhá sa stala šéfkou nadácie Zastavme korupciu. Všetko sa datuje do júla a augusta 2018. To všetko v čase ich najväčšieho žiaľu. Plakali, no zároveň za chrbtom si užívali,“ konštatuje na sociálnej sieti Daňo.

Marián Greksa sa pustil do ministerky Milanovej. Na kultúru totiž pôjde z plánu obnovy nula eur!  
Spevák Marián Greksa sa opäť prihovoril ministerke kultúry. Venoval jej síce slušný, ale nahnevaný odkaz. „Pripadáte mi ako čierna diera,“ povedal vo videu. „Len tam je taký ten rozdiel, že čierna diera priťahuje k sebe všetko a vy, mám taký pocit,... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Petra Demková

Fakty hovoria jasne

„Poďme uvažovať na základe doteraz verejných faktov,“ vyzýva novinár. „Na policajnom výsluchu Zuzany Petkovej (som obvinený, že som zverejnil jej dátum narodenia a adresu, kde býva - fakt zaujímavé) som sa opýtal na jej dlhy v zdravotnej poisťovni. Keby ste videli na vlastné oči ako reagovala. Odvtedy mi to nedá spať - a dnes v noci mi to došlo,“ pokračuje kontroverzný novinár.

„Ak by bola Petková zamestnaná riadne - nikdy by jej dlh nevznikol. Ten by vznikol na strane zamestnávateľa. Tak uvažujem hlbšie a po preverení všetkého som dospel k tomuto záveru:

Najväčší anti-korupčníci, ľudia z organizácie ESET, ktorí založili Zastavme korupciu, sú (ak sa naše závery potvrdia) - asi aj najväčší ´podvodníci súčasnosti´ (píšem to úvodzovkách, aby to nebrali doslovne, lebo Kamenec už len na to čaká, čo napíšem),“ informuje ďalej Daňo.
Namiesto riadnej závislej práce živnosť

„O čo ide? Namiesto toho, aby Zuzanu Petkovú riadne zamestnali - tzn. dali jej pracovnú zmluvu a z jej platu platili odvody štátu - spravili z nej riaditeľku Zastavme korupciu na živnosť - tzn. obchádzajú zákon (práce, ako aj daňové a odvodové), aby nemuseli platiť za ňu odvody. Lebo tak ich možno stojí 1 600 až 2 500 EUR/mesačne. S odvodmi by to bolo 2-krát toľko. To mi vychádza z logickej úvahy, že si v roku 2018 rozšírila živnosť , ktorú asi ´nový klient´ potreboval,“ vyhodnocuje Daňo.

Prezidentka Zuzana Čaputová - štátnička alebo iba majsterka banalít?
30 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová


„V ľudskej reči povedané - riadnu závislú prácu, resp. jej trvalý výkon premenili na to, že Petkovej platia faktúry za jej činnosť. To by nebolo až také dramatické za normálnych okolností - ale práve oni by mali byť vzorom, ak iných kritizujú. Týmto na nej (a kolegoch) ušetrili tisícky eur ročne,“ upozornil novinár.

Daňo je pohoršený z pokrytectva, ktoré vidí; a upozorňuje, že títo ľudia veľmi radi poukazujú na netransparentné správanie iných a odhaľujú podvody pri zamestnávaní, napríklad pri obchádzaní Zákonníka práce.
Petková je len ďalšou obeťou

Známy novinár k svojmu príspevku pripojil aj fotografiu, z ktorej je zrejmé, že pani Petková si v auguste 2018 rozšírila živnosť. „Aj tu vidíte, že v auguste 2018 si Petková živnosť rozšírila - vtedy sa stávala riaditeľkou nadácie Zastavme korupciu. Treba pripomenúť, že presne v tom období si Monika Tódová kupuje luxusný byt (hoc akože na hypotéku) v najdrahšej štvrti v Bratislave, kde byt jej rozmerov dosahuje cien plus, mínus 400 tisíc eur!“ pripomenul novinár.

Daňo si však myslí, že Petková bude obeťou mocných: „Je smutné, že sa to aj stane - že Petková bude použitá a touto nadáciou odhodená. Potrebovali ju pre jej styky s ďalšími novinármi. Ak by mali s ňou jej ´donori´ úzke, ľudské a úprimné vzťahy - určite by nikdy nepripustili, aby dlžila zdravotke!“ napísal Daňo.

Presstitúti z denníka SME vymenili dres Penty za tričko Sorosa
Pojem "presstitút" zaviedol americký autor Geral Celente. Jeho výstižnosť tkvie v tom, že kým prostitútky predávajú v úvodzovkách "len" svoje telo, skutočný presstitúti predávajú navyše aj svoju dušu. Živým príkladom takéhoto "kupliarstva" môže byť... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | René Skalný


„Veď traja najväčší miliardári na Slovensku by jej tisíc eur nedali? Ona podpíše splátkový kalendár na 1 000 eur, aby nerobila hanbu v registri dlžníkov? A keď si Petková ako podnikateľka sama zle vypočítala vymeriavací základ pred rokmi, nedopustila sa nejakého trestného činu? (Napr. krátenie dane, neodvedenie dane a poistného.)“ upozorňuje Daňo. Podľa neho by to mala skúmať polícia. „Lenže ona (Petková) to asi nechápe., myslí si novinár.
Výzva Zuzane Petkovej

Na záver Daňo pre istotu, aby sa opäť nedostal do problémov, vysvetľuje, ako sa k informáciám dostal: „Vyššie napísané vychádza zo skúmania a dostupných verejných zdrojov. Ako povedal transparentný pán Šípoš (z organizácie Transparency International), keď sa robí analýza, netreba reakcie dotknutých. Napriek tomu, keďže Zuzana Petková nereaguje, vyzývame ju týmto, aby zverejnila svoju pracovnú zmluvu, ktorú s radosťou ako jej reakciu doplníme; ako aj celý text dohody o splátkach so zdravotnou poisťovňou a svoje daňové priznania za dotknuté obdobie,“ uzatvára analýzu finančných pomerov riaditeľky nadácie Martin Daňo.

Fórum cestovného ruchu: Zľava 15 percent pre zaočkovaných od CK BUBO je neetická
Cestovná kancelári BUBO zverejnila na sociálnej sieti informáciu, že zaočkovaným proti Covid-19 ako prvým zníži cenu zájazdu o 15 percent. Na túto iniciatívu kriticky zareagovalo Slovenské fórum cestovného ruchu. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik