To už aké nezmysly so Sputnikom ide minister financií podsúvať ľuďom? Pýta sa Alojz Hlina
30 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Alojz Hlina sa ešte ako predseda KDH pred voľbami rozhádal s Igorom Matovičom. Nečudo, že mu teraz neodpustí takmer nič. Aj preto mu v statuse vytkol veci okolo vakcíny Sputnik, ktorými sa minister financií podľa neho opäť poriadne zblamoval.


Kritiky sa Igorovi Matovičovi stále dostáva z každej strany. Alojz Hlina mu na sociálnej sieti najnovšie vyčíta nielen aféru so Sputnikom, ale aj to, že Rusi si zobrali niekoľko stoviek ampuliek naspäť, aby zistili, či sa s ich vakcínami niečo nerobilo. A pri tej príležitosti si kopol aj do OĽaNO, ktoré pred voľbami muselo navýšiť počet členov zo štyroch na štyridsať päť.
To fakt sa niekto vkradol do skladov, aby manipuloval so vzorkami?

„Počuli ste to vyjadrenie Matoviča, citujem: ´Ruská strana má obavy, či nebolo zo strany tých zlomyseľných ľudí s tými vakcínami nejako manipulované, tak si zobrali niekoľko stoviek vakcín k sebe do inštitútu na pretestovanie, či sú v poriadku.´ To ako, pre pána kráľa, máme rozumieť tomuto stupídnemu vyjadreniu?“ začína status konzervatívny demokrat Hlina.

„To nejaké tajné komando preniklo do skladov, v ktorých je uskladnený Sputnik, a čo tam urobili? Narezali tie sklené ampulky, cvrkli tam trochu moču a sklenenú ampulku potom zlepili sekundovým lepidlom? To naozaj? To toto ide minister financií podsúvať ľuďom? A, mimochodom, ak niečo štát za drahé milióny eur kúpil, tak je to strážené len nejakým dôchodcom na vrátnici? A alarmom je Puňťo, ktorý šteká len na mačky?“ doslova sype antipopulista Hlina ďalšie, aj keď dosť humorné, otázky ako z rukávu.
Socialistické váhy a kapitalistické myši

„Pritom, keď som videl, na akých ´laboratórnych´ váhach tam vážili tie myši, by som sa tomu ani moc nečudoval. Na tých socialistických váhach nás klamali mäsiari a zeleninári celý socializmus a aj kvôli nim padol socializmus. Teraz sa na nich robia presné laboratórne testy?“ kladie priam sizyfovskú otázku Hlina.

Dodáva: „Ale aj keby na vrátnici bol spiaci dôchodca privyrábajúci si k svojmu malému dôchodku a pod posteľou bojazlivý Puňťo a laboratórne testy by robili na mostovej váhe pri vrátnici, aj tak si nemyslím, že sa niekto do toho chladiaku vkradol, aby manipuloval so vzorkami.“

Z Matoviča si urobili užitočného idiota, ktorý išiel do Ruska pre totálne poníženie, smeje sa Hlina
O expremiérovi Igorovi Matovičovi a jeho ságe okolo ruskej vakcíny Sputnik by sa už dala napísať vari aj menšia kniha. Na celú situáciu okolo ruskej neregistrovanej vakcíny sa pozrel na sociálnej sieti „svojským okom“ aj Alojz... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ešte veľa zaplatíme za to, že sme nechali vyhrať stranu so 45 členmi

Matovič pre svoju politickú záchranu vytvára podľa expredsedu KDH absurdné konštrukty s potenciálom poškodiť celý vakcinačný program. „Veď ak zlomyseľní ľudia manipulovali s vakcínou Sputnik, kde máme potom istotu, že ľudia nezačnú veriť, že iní zlomyseľní ľudia nemanipulujú s inými vakcínami?“ pýta sa opäť Hlina.

A na samom konci si neodpustí útok aj na Matovičove hnutie OĽaNO. „Veru, ešte veľa zaplatíme za to, že sme demokraciu dostali skoro zadarmo. Nevážime si ju, lámeme ju na kolene a stranu, ktorú až zákon donútil ´masovo´ navýšiť členstvo zo štyroch na 45, sme nechali vyhrať voľby.“

Alojz Hlina: Masové hnutie 45-tich Obyčajných ľudí dostane od štátu (od nás) cca 30 miliónov eur
Strana OĽANO, NOVA, KÚ, ZMENA ZDOLA si poriadne prilepší. A že taký názov nepoznáte? Pod ním je registrovaný víťaz volieb do parlamentu 2020. Pôvodný názov - Hnutie OĽaNO už totiž zo zákona neexistuje. A neexistuje toho okolo tejto "eseročky"... Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Ivan Brožík