Prečo Remišovú prezývajú Vasilisa premúdra? Lebo nie je ani Vasilisa, ani premúdra
30 | 04 | 2021 I Aneta Leitmanová
Prečo Veroniku Remišovú prezývajú Vasilisa premúdra? Lebo nie je ani Vasilisa, ani premúdra. Vasilisa by ešte obstála, no prídomok premúdra by neuspel, ani keby sme si odmysleli predponu pre...
Intelektuálna dračica

V parlamente sa aktuálne diskutuje o programovom vyhlásení Hegerovej, aj keď všetci vieme, že ide o druhú Matovičovu vládu. Stačí si len pripomenúť, za akých okolností a akým spôsobom uskutočnil akože minister financií Matovič cestu do Moskvy a Budapešti.

Za návrhom na COVID pasy stoja Gréci, ktorí si chránia svoje záujmy, tvrdí právnička Laššáková
Zavádzanie COVID-pasov kritizujú mnohí, vrátane členských štátov Európskej únie. Slováci nie sú výnimkou. Medzi kritikov patrí aj právnička Judita Laššáková, odborná asistentka Miroslava Radačovského v europarlamente, ktorá to otvorene vyjadrila v... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Absurditu divadla o "novej" vláde v parlamentnej rozprave podčiarkla vicepremiérka Remišová. Táto intelektuálna dračica podľa správy TASR uviedla, že "dôvodom, prečo vládna koalícia prichádza opäť žiadať poslancov Národnej rady SR o dôveru, je vyvodenie politickej zodpovednosti". Predsedníčka Za ľudí zrejme hovorí rýchlejšie, než myslí. A to je dôvod na to, aby radšej mlčala. Len to je jedna z disciplín, čo jej vôbec nejde.
Mimovoľné pohyby jazyka a hlasiviek

Keby Remišová dokázala kontrolovať pohyby hlasiviek a jazyka, nevyrobila by bezpečnostný incident dva týždne po nástupe do úradu. Stalo sa to vtedy, keď nielen po Slovensku, ale aj do celého sveta roztrúbila, že niekto odpočúval vládnu sieť GOVNET.

Mesík: Matovičov masaker splnil Mečiarov sen – predbehli sme Švajčiarsko! Ale počtom mŕtvych!
Slovensko sa pod „velením“ Igora Matoviča dostalo v boji proti koronavírusu na úplný vrchol. Nie však v liečbe, ale v počte mŕtvych na milión obyvateľov. Neradostnú bilanciu kritizuje v statuse aj analytik globálnych rizík a vyštudovaný lekár Juraj... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Neskôr vysvitlo, že Vojenské spravodajstvo vcelku úspešne monitorovalo a odvrátilo pokusy o napadnutie našej siete. Lenže medzičasom už bol na svete vicepremiérkin výrok a s ním hneď dva problémy. Prvý: došlo k vyzradeniu kybernetickej operácie Vojenského spravodajstva. Druhý: do problémov sa dostali úplne nevinní ľudia a nikto im ani len mú nepovedal. A pritom toto citoslovce by akosi prirodzene pasovalo do verbálnej výbavy Veroniky zlatoústej.
O politickej zodpovednosti a ústave

Mimochodom, po podobnom bezpečnostnom incidente by v každej civilizovanej krajine minister v postavení vicepremiéra odstúpil. Dobrovoľne. Tomu sa totiž hovorí politická zodpovednosť. A tým sa vraciame k osvietenému výroku pani vicepremiérky z prebiehajúcej rozpravy. Keby bola vyvodená politická zodpovednosť, Matovič nemôže byť členom vlády ani v pozícii nosiča vody. To je po prvé. A po druhé, dištanc od vládnych pozícií by sa musel týkať celej plejády ďalších mien - Kolíkovou počnúc, Naďom a Korčokom pokračujúc, prostorekou Remišovou a neschopným Mikulcom končiac.

Všimnime si však ešte čosi. Vasilisa premúdra nepovedala, že vláda, ale koalícia predstupuje pred parlament. A to je už úplne K. O., pretože podľa ústavy sa o dôveru poslancov neuchádza koalícia, ale vláda. Pojem koalícia ústava nepozná. Problém je v tom, že ústavu zase nepozná Veronika Remišová.