Miroslav Kollár: "Vláda zmeny" predkladá parlamentu nezmenené programové vyhlásenie
30 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Vládna garnitúra podľa poslnaca Miroslava Kollára nie je vládou zmeny. Dôkazom je podľa neho programové vyhlásenie, ktoré predkladá v pôvodnom znení. 


"Nezaradený poslanec národnej rady Miroslav Kollár, ktorý pôsobí v strane Spolu, nepodporí programové vyhlásenie vlády (PVV). Uviedol to na tlačovej konferencii." Zaznamenala ju agentúra TASR, ktorej správu prevzal portál pravda.sk.



Kollár a Valášek PVV nepodporia

Kollár podľa citovaného zdroja namieta jeho neskoré zverejnenie aj to, že nereflektuje na skúsenosti z boja s pandémiou. Program vlády nepodporí ani nezaradený poslanec Tomáš Valášek, ktorý pôsobí v mimoparlamentnej strane Progresívne Slovensko. Kollár aj Valášek boli ešte donedávna súčasťou vládnej koalície a strany Za ľudí.

Poslanec Miroslav Kollár po odchode zo Za ľudí vstupuje do strany Spolu
Poslanec Národnej rady (NR) SR a primátor Hlohovca Miroslav Kollár vstupuje do mimoparlamentnej strany Spolu. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii. Kollár sa dostal do parlamentu ako člen strany Za ľudí, ktorej bol aj podpredsedom. Z... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | tasr


„Vládna garnitúra ohlasovala, že bude vládou zmeny, prinesie otvorené vládnutie, ale spôsob, akým predložila PVV, ukazuje, že to tak nie je,“ vyhlásil Kollár. Ak sa v dokumente okrem preambuly nezmenilo nič, nevidí dôvod, prečo ho vláda predložila v poslednom možnom termíne, ani nie 24 hodín predtým, ako o ňom majú rokovať výbory a následne parlament."
Kríza otvorila nové výzvy a PVV o nich mlčí

"Kollár skonštatoval, že po roku pandémie sa treba poučiť z chýb a pripraviť sa na prípadné ďalšie vlny, aby opäť tak výrazne nezasiahli viaceré oblasti. Poznamenal, že problémy napríklad v školstve a zdravotníctve boli už pred pandémiou a kríza otvorila nové výzvy." Píše portál pravda.sk.
Valášek má obavy

"Valášek rovnako namieta, že sa dokument po roku takmer nezmenil. Výhrady má aj voči niektorým zmenám. „Mám výhrady voči zmenám v texte, napríklad z hľadiska ľudských práv je to horší dokument ako ten predošlý. Mám tiež obavu, že vláda v jej súčasnom zložení, s Igorom Matovičom ako ministrom pre hocičo a čokoľvek, nedokáže dôveryhodne naplniť zahraničnopolitické záväzky akéhokoľvek programového vyhlásenia,“ uviedol. Dodal, že prvý mesiac rekonštruovanej vlády nikoho nenaplnil dôverou. Končí článok web pravda.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Matovič a minister financií? To už radšej ten minister zbytočných vecí, vraví Miroslav Kollár
Prvým mužom, ktorý odišiel z vládnej koalície, bol poslanec Za ľudí Miroslav Kollár. Ako primátor Hlohovca veľmi citlivo vnímal veci spojené s rozhodovaním Igora Matoviča, a tak sa rozhodol radšej z koalície odísť. Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik