Mesík: Dáte sa zaočkovať Sputnikom? Dostanete za to 10 vajec. V Chabarovsku určite...
30 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zvykne sa hovoriť „Iný kraj, iný mrav“. O Rusku to platí dvojnásobne. Zaujímavú iniciatívu na podporu očkovania v Rusku si všimol aj Juraj Mesík, analytik globálnych rizík a vyštudovaný lekár.


Kým u nás sa na očkovanie vakcínami proti koronavírusu vedie drahá reklamná kampaň, v Rusku to zobrali z iného súdka. V Chabarovskom kraji na hraniciach s Čínou rozdávajú ľuďom nad 60 rokov, ktorí sa dajú zaočkovať ich vakcínou Sputnik. vajíčka. A práve na túto kuriozitu upozornil na sociálnej sieti Juraj Mesík.
V Chabarovskom kraji rozdávajú za Sputnik vajíčka, v Magadanskom ruble

„Medzitým sa vakcinačná kampaň rozbehla aj tam ´kde zajtra znamená už včera´ a kde jednu dávku k včerajšku dostalo 8,2 percenta populácie. V Chabarovskom kraji (Ďaleký východ - 1,3 milióna obyvateľov na 800 000 km2) ponúkajú dôchodcom, ktorí sa nechajú zasputnikovať, po 10 vajíčok,“ píše na sociálnej sieti Mesík.

Dodáva: „Uvidíme, či sa Chabarovčania ulakomia na vajíčka, keď sa dozvedia, že v susednom Magadanskom kraji ponúkajú za očkovanie 1000 rubľov - teda celých 11 eur.“



Hydinárske továrne v Chabarovsku a Komsomolsku pridelili dostatočne veľkú dávku konzumných vajec, aby 29. a 30. apríla na 14 očkovacích miestach mohli ľudia starší ako 60 rokov dostať v prípade vakcíny tucet vajec. Očkovanie proti koronavírusu označil podpredseda regionálnej vlády pre sociálne otázky Jevgenij Nikonov za „mimoriadne dôležitú úlohu“. Počas projektu sa plánuje distribuovať 1,4 tisíc balení vajec.

Mesík: Žatvou korupčno-plagiátorskej vlády je najväčší masaker Slovákov od druhej svetovej
Bojovníkom za používanie Ivermectinu v počiatočnom štádiu Covid-19 je Juraj Mesík. Lekár a analytik globálnych rizík v statuse na sociálnej sieti kritizuje vládu za to, že namiesto účinného lieku, používala prípravok s minimálnymi... Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik