Blaha: Štát sa vykašľal na ľudí, iba im bral slobodu, a tak sa aspoň ospravedlňte za tých 11-tisíc mŕtvych (VIDEO)
30 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Jeden z najväčších kritikov súčasnej koalície je podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Aj on vystúpil v parlamentnej rozprave. Skritizoval slová predsedu parlamentu Borisa Kollára. Svoje vystúpenie umiestnil vo videu na sociálnej sieti.


Nová vláda dnes v národnej rade predstúpila pred poslancov so svojím „novým“ programovým vyhlásením a s nádejou, že jej bude vyslovená dôvera. Miesto toho sa dočkala najmä kritiky od opozičných poslancov, ku ktorým patrí aj Ľuboš Blaha. Ten svoje vystúpenie dokonca zverejnil na sociálnej sieti.
Akoby si v koalícii vôbec nevšímali, že rok tu bola pandémia

V krátkom statuse pri videu najskôr píše, že kvôli nim zomrelo vyše 11 tisíc ľudí. „A oni nie sú schopní povedať ani - prepáčte.  A ešte sa tvária, že idú pomáhať rodinám. Tým rodinám, ktoré zrazili na kolená,“ píše Blaha a dodáva, že im to povedal od srdca.

„Hovorili ste o slovenských rodinách, ale akosi ste si nevšimli, že 11 tisíc rodín prišlo za posledný rok o svojich blízkych, a to kvôli vám. Kvôli tomu, ako ste zbabrali boj proti pandémii,“ hovorí vo videu Blaha predsedovi parlamentu a Smer rodina Borisovi Kollárovi. Pripomenul mu ešte, že 35 tisíc rodín prišlo o živiteľa, prácu a materiálne prostriedky na to, aby žili dôstojným životom.

„A vy ste sa na nich vykašľali. Akoby ste si vôbec nevšímali, že rok tu bola pandémia, že štát sa vykašľal na ľudí, iba im bral slobodu a vy sa teraz predstavíte po roku ako z brusu nový politik, ktorý ide pomáhať rodinám? Však vy ste sa na tie rodiny vykašľali, pán predseda,“ šije do Kollára rozčertený Blaha.

Tým vraj nemyslel konkrétne len jeho, ale predovšetkým Matovičovu vládu. „Vy sa máte ľuďom ospravedlniť a prvé čo spraviť, je zrušiť povinné testovanie, lebo to bolo dôvodom, pre ktorý zomierali tisícky ľudí, našich blízkych. Naši otcovia, naše mamy,“ dupľuje svoje slová vo videu (TU) podpredseda Smeru-SD.

Blaha: Ľudia, čo prišli o svojich blízkych, si zaslúžia spravodlivosť. Smer-SD to nenechá len tak!
Predĺženie núdzového stavu kritizuje najmä opozícia. Prirodzene, platí to aj o podpredsedovi Smeru-SD Ľubošovi Blahovi, ktorý si to doslova vychutnal v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Vy sa ani nezmienite, čo chcete robiť v boji proti pandémii? Nič?

„Vy za to môžete, pán predseda parlamentu, ako spoluvinník spolu s Igorom Matovičom, Eduardom Hegerom a ďalšími. A vy sa teraz postavíte a vo svojom programovom vyhlásení po roku tejto masakry sa ani nezmienite, čo chcete robiť v boji proti pandémii? Nič? Vy sa tvárite, že ste tí slušní ľudia? Že ste tí čistí? S Kolíkovou, ktorá prihráva svojmu bratovi a svojej rodine ťažké kšefty?“ kladie Borisovi Kollárovi nepríjemné otázky Ľuboš Blaha.

„Vy, pán predseda, ktorý máte vo vlastníctve Fun rádio, dostávate neuveriteľné peniaze od štátu, státisíce, a vy máte tú drzosť sa postaviť a hovoriť o rodinách, ktorým nedáte nič? Pán predseda parlamentu, takto to možno fungovalo vo vašich mafiánskych kruhoch, keď ste tam fungovali, ale dnes máte zodpovednosť za štát. Tak sa ospravedlňte a zrušte povinné testovanie ako prvú vec a núdzový stav ako druhú vec,“ skončil krátke vystúpenie Ľuboš Blaha.

"Táto vláda kompletne zničila demokraciu," pripomína poslanec NR SR Ľuboš Blaha
Prvýkrát v dejinách Slovenska sa kvôli Prvému máju zavádza núdzový stav. Kvôli ničomu inému - len kvôli protestom. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ivan Brožík