Politicky sfanatizovaní vandali poškodili pravoslávnu národnú kultúrnu pamiatku
29 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Fasádu pravoslávneho chrámu na Komenského ulici v Medzilaborciach, ktorý je od roku 1963 národnou kultúrnou pamiatkou, poškodili vandali. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayováinformovala, že vandali úradovali medzi 20. a 25. aprílom. 


"Na fasádu chrámu páchatelia namaľovali rôzne znaky, pričom použili čiernu i červenú farbu. Medzi vyobrazeniami nechýbali ani hanlivé znaky." Informuje portál srspol.sk.
Zločin voči rozumu

"Škoda doposiaľ nebola vyčíslená. Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovanie cudzej veci."

„Páchateľom hrozí v tomto prípade trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov,“ uviedla Ligdayová.
O chráme

"Chrám v Medzilaborciach bol v r. 1949 postavený na pamiatku padlým vojakom v oboch svetových vojnách. Preto miesto získalo aj pomenovanie Pamätník padlých hrdinov – Slovanov prvej a druhej svetovej vojny.
To nie je náhoda

Je len náhoda, že k poškodeniu fasády chrámu postaveného v staroruskom renesančnom slohu došlo práve v posledné dni? Alebo je to dôsledok devastačnej rusofóbnej kampane médií hlavného prúdu?" Píše portál srspol.sk.

(Medzititulky red. HD.)

"Dezinformácie“ zo strany mainstreamu si už vyžiadali dve obrovské obete. Pravdu a právo na liečbu
Momentálne sa v mediálnom priestore a na sociálnych sieťach vedú dve bitky v oblasti verejného zdravia. Jedna likviduje lacné lieky a druhá dostupné vakcíny. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Ivan Brožík