"Kde a u koho sú tie miliardy, ktorými vláda rekordne zadlžila Slovensko?" pýta sa Kamenický
29 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Matovič a Heger enormne zadlžili Slovensko a musia to napraviť! Táto vláda toho však nie je schopná," píše exminister financií Ladislav Kamenický.


"Je potrebné uviesť, že vláda Igora Matoviča zadlžila Slovensko o 10 miliárd eur a v r. 2021 ide zvýšiť verejný dlh o ďalších 7 mmiliárd." Argumentuje na sociálnej sieti Ladislav Kamenický.

Kamenický mapuje prešľapy tejto vlády: Pomoc ľuďom je mizerná, no verejný dlh stúpol o 10 miliárd
Bývalý minister financií Ladislav Kamenický podrobne vo svojom statuse na facebooku zmapoval najväčšie prešľapy súčasnej vlády. Nazval ho: Zopár faktov o roku vyčíňania tejto nekompetentnej vlády. Prinášame vám ho v plnom... Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Michal Filek


Reprofoto status FB (@Ladislav Kamenický)

Kde sa stratili miliardy?

"Pritom priama pomoc, ktorú vláda vyplatila v roku 2020, bola na úrovni len okolo 1,3 mld. eur! " ripomína rozpor v gigantických sumách Ladislav Kamenický.
Verejné financie sú v kritickom stave

"Matovičova vláda rozvrátila verejné financie, preto je jej priamou zodpovednosťou, aby to napravila. Koalícia disponuje ústavnou väčšinou a je to pevne v jej rukách. Je však jasné, že kritický stav verejných financií, spôsobený vládou I. Matoviča, bude sanovať až nasledovná vláda."
Sú v koncoch?

"Keď strana SMER – SD v minulosti žiadala o úpravu hrubého dlhu na čistý dlh, čo malo pomôcť verejným financiám, predstavitelia terajšej vlády nás plne odignorovali, a teraz nás zrazu žiadajú o pomoc. "
Neschopnosť vlády vo všetkých smeroch

"Cieľom strany SMER - SD je, aby táto chaotická a neschopná vláda skončila a v prípade, že ostane v platnosti aktuálny zákon o dlhovej brzde, vzhľadom na enormné zadlženie Slovenska, bude musieť koalícia po dvoch rokoch hlasovať o dôvere vlastnej vláde. "

"Jediným spôsobom, ako zabezpečiť zdravé verejné financie, je úspešné referendum a predčasné voľby." Končí svoj text na sociálnej sieti exminister financií Ladislav Kamenický.

 

Kamenický: Rozdávanie politických trafík OĽaNO pokračuje
Bývalý minister Ladislav Kamenický vo svojom najnovšom statuse kritizuje personálnu politiku Matovičovej vlády. Doslova uverejnil: "Kardioústav riadi hutník, Lesy kotoľník, nemocnicu lesník, bane nábytkár, vládu plagiátor..." Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Michal Filek