Hlavné pojednávanie prerušili: Dvojica obvinená z podplácania Fecka chce dohodu
29 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Obžalovaní v akcii Contract - Peter Chrašča a Miroslav Sedlák, ktorí sa minulý rok snažili podplatiť štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Martina Fecka (OĽaNO), sa dožadujú uzavretia dohody o vine a treste, informuje Nový Čas.


Súd vyhovel návrhu prokurátora a hlavné pojednávanie prerušil do 13. mája, čo potvrdila sudkyňa Pamela Záleská. "Súd prerušuje hlavné pojednávanie do 13. mája 2021 a umožňuje prokurátorovi uzavrieť dohodu o vine a treste," uviedla.

Známy právnik Peter Chrašča a obchodný riaditeľ softvérovej spoločnosti Lomtec Miroslav Sedlák sú obžalovaní z prečinu podplácania a prípravy zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. V septembri 2020 ich poslal do väzby Špecializovaný trestný súd.

Úplatok, ku ktorému podľa informácií Nového Času napokon nestihlo dôjsť, mal byť zaplatený za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke o vytvorení a zavádzaní informačného systému. Štátnemu tajomníkovi Feckovi tak sľúbili 60-tisíc eur v hotovosti alebo 5% z hodnoty projektu.

Škandál: Väčšinu vo firme, ktorá je obvinená z podplácania, vlastní šéfka štátnej nemocnice!
Zvláštna história vlastníctva aj štátnych tendrov firmy Lomtec.com, ktorej zástupca je obvinený z uplácania štátneho tajomníka. Čo sa ešte vyplaví na povrch? Čítať ďalej
29 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.