Generálny prokurátor Žilinka nesúhlasí s Lipšicom: Podá návrh na disciplinárne konanie
29 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Generálny prokurátor Maroš Žilinka podá návrh na disciplinárne konanie voči Lipšicovmu podriadenému Petrovi Kyselovi, ktorý zastáva funkciu prokurátora na Úrade špeciálnej prokuratúry, informuje Plus 7 dní.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa rozhodol prejsť pochybenie Kyselu len pohovorom, pričom uviedol, že ide o "pochybenie menšieho významu". Voči tomu sa však ohradil generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Najvyšší súd SR prepustil Jozefa Reháka obvineného zo spolupráce s mafiou po tom, ako podal žiadosť o prepustenie z väzby, ktorú Úradu špeciálnej prokuratúry ignoroval cez dva mesiace. "Trestný poriadok v súvislosti s rozhodovaním o väzbe ustanovuje striktné lehoty počítané na hodiny, skôr výnimočne na dni a s ich prekročením sa spája prepustenie obvineného na slobodu," uviedol Najvyšší súd SR.

Lehota určená na vybavenie žiadosti obvineného je pritom vymedzená slovným spojením "bez meškania".  Najvyšší súd SR kritizuje Kyselu, že spojenie "bez meškania" zamieňa podľa svojej vôle a snaží sa tak ospravedlniť svoju dlhodobú nečinnosť

Laššáková: A je to tu. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa musel vylúčiť už v 24 prípadoch!
Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa dostal do problémov. Konflikt záujmov totiž hlási až pri 24 prípadoch. Túto skutočnosť si všimla aj právnička Judita Laššáková, ktorá sa k tomu vyjadruje na sociálnej sieti. Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Žilinka súhlasí

S týmto názorom súhlasí aj Žilinka. Ten je rázne proti zľahčovaniu situácie Danielom Lipšicom. Nečinnosť trvajúcu mesiace pritom považuje za "závažnú a pasívny prístup prokurátora za zjavné rezignovanie na zákonnú povinnosť vybavovať väzobné veci prednostne a urýchlene".

Generálny prokurátor tak podľa informácií Plus 7 dní podá návrh na začatie disciplinárneho konania voči prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry Petrovi Kyselovi. „Vyvodzovanie zodpovednosti prokurátorov za porušenie povinností a uplatňovanie práva dovnútra prokuratúry považujem za nevyhnutný predpoklad budovania prokuratúry ako dôveryhodného orgánu. Dôrazne však odmietam verejné prejavy zastrašovania a vyhrážania sa prokurátorom pre ich prácu,“ uviedol Žilinka.

Špekulanti ponúkajú dôchodcom stovky eur, aby sa dostali k vakcíne!
Na inzertných portáloch sa stále častejšie objavujú podozrivé inzeráty. "Dobrodincovia" ponúkajú dôchodcom starším ako 70 rokov sprevádzanie na očkovanie spojené s odvozom, či pozvaním na kávu. Nezriedka rovno inzerujú sumu vo výške sto eur. Prečo... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | René Skalný