Chmelár: Je šialené, keď svetovú virologickú špičku prirovná pisálek z denníka N k podomovým predajcom hrncov
29 | 04 | 2021 I Michal Filek

"A tomuto niekto hovorí seriózna tlač?" pýta sa na úvod svojho statusu na facebooku politický analytik Eduard Chmelár. Naráža tak na komentár redaktora denníka N, ktorý napísal, že podomoví predajcovia hrncov sú dôveryhodnejší, ako ruský výrobca vakcín, ktorí je plný nositeľov Nobelových cien. 


"Redakcia Denníka N prerazila ďalšie dno, keď jej editor a komentátor Roman Pataj napísal, že podomoví predajcovia hrncov sú dôveryhodnejší ako ruský výrobca Sputnika V. Takto okomentoval čisto politické rozhodnutie Brazílie odmietnuť ruskú vakcínu s poznámkou, že "pani Baťovej sa dostalo zadosťučinenia", píše Chmelár.





Je, podľa neho, neuveriteľné, keď bojovníci z červeného denníka neváhajú na svoju patologickú nenávisť voči Rusku využiť aj brazílskeho ultrapravicového autoritatívneho vodcu s fašistickými sklonmi Bolsonara, ktorý je všeobecne známy tým, že vakcináciu odmieta. No je, vraj, úplne šialené, ak svetovú virologickú špičku, akou Gamalejov inštitút bez akýchkoľvek pochybností je, s množstvom svetoznámych odborníkov a nositeľov Nobelových cien - prirovná nejaký pisálek okresného formátu k podomovým predajcom hrncov.


"Vážení, toto je ukážka dnešnej úrovne slovenskej žurnalistiky, ktorú treba brať ešte menej vážne ako bulvár. Toto je súčasný stav verejného diskurzu na Slovensku. V momente, ako prestaneme rešpektovať odbornosť a necháme voľný priechod našim ideologickým pudom, predsudkom a patologickej nenávisti, sú dvere k dehumanizácii spoločnosti a následnej tyranii otvorené. Nemám viac čo dodať."


Blaha: "So Sputnikom je to ako so socializmom. Najviac na oba nadávajú tí, čo ho nezažili"
Ľuboš Blaha prirovnal vakcínu Sputnik V k socializmu. Spája ich totiž nenávisť k Rusku. Myslí si, že dokiaľ tu bude prítomná, dovtedy budú zomierať ľudia. A Slovensko nebude slobodné. Napísal to v najnovšom statuse na sociálnej sieti.... Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Michal Filek