Tak predsa len bude! V Bratislave sa 1. mája chystá veľký protest
28 | 04 | 2021 I Petra Demková

V centre Bratislavy sa 1. mája uskutoční protest. Organizuje ho, ako už mnohokrát predtým, bývalý poslanec Peter Marček. Ten avizuje, že má zarezervované všetky tri veľké námestia – Námestie Slobody, Hodžovo námestie a námestie SNP. Začiatok bude o 13:00.


Veľký protivládny protest sa uskutoční na sviatok práce, 1. mája. Dosiahne parametre toho novembrového? To sa ešte uvidí.

Organizátor, Peter Marček, sa pre portál HS vyjadril, že hlavným dôvodom protestu je, že vláda neoprávnene predlžuje núdzový stav a tým porušuje ľudské práva. Marček upozornil, že núdzový stav nikde inde netrvá tak dlho ako na Slovensku. Okrem toho sociálna situácia mnohých Slovákov je neúnosná. Mnoho ľudí prišlo o prácu a vládne opatrenia na zmiernenie dôsledkov sú slabé.

Podľa Sulíka "si jedni budú popíjať pivko na terase a iní dostanú pracovnú povinnosť" - zúri Peter Visolajský
Naozaj to znie maximálne nevhodne. Médiá šalejú z otvárania terás. Podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík má odfajknutú úlohu. A navrhuje zákonom stanoviť zdravotníkom pracovnú povinnosť. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


Hlavný protest by sa mal teda konať 1. mája – v sobotu, o 13 hodine, na Námestí slobody (pred Úradom vlády).

Bývalý zápasník a podnikateľ má aj záložný plán. Ak vláda núdzový stav predĺži a ten bude platný aj v deň sviatku práce, Peter Marček plánuje obyčajnú prechádzku mestom – z Námestia slobody na Hodžovo námestie, odtiaľ na Námestie SNP a späť smerom na Obchodnú ulicu.

Peter Marček je stále aktívny aj napriek tomu, že už má na krku dve obvinenia za podobné prechádzky mestom, respektíve za vyzývanie občanov k účasti. Prvé obvinenie je za protest 12. decembra kde vyzýval ľudí aby prišli na protest v Košiciach a druhé za vyzývanie občanov, aby si prišli uctiť pamiatku generála Lučanského na Račiansku ulicu.

Či sa k protestom prihlásia aj niektoré parlamentné strany, sa ešte uvidí. Peter Marček pozval k účasti zástupcov strán Smer – SD, Hlas, ĽSNS a Republika.

Fico si podal Šimečku aj Šeligu: Reč bola o Sorosovskom prevrate aj Kolíkovej kšeftoch!
Expremiér a predseda Smeru-SD Robert Fico je v poslednom čase mimoriadne aktívny na sociálnych sieťach. V statuse nenechal ani nitku suchú na M. M. Šimečkovi z denníka N. Ani na podpredsedovi parlamentu Jurajovi Šeligovi. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | René Skalný