Igor Bukovský: „Núdzový stav je z medicínskeho, ale aj právneho hľadiska neobhájiteľná vec
28 | 04 | 2021 I Robert Bačinský

„Núdzový stav je z medicínskeho, ale aj právneho  hľadiska neobhájiteľná vec. Som presvedčený, že predlžujete núdzový stav z iných dôvodov. Zbavte nás nášho presvedčenia, že ste zbabelci, ktorí sa boja verejného hnevu a zbavte nás presvedčenia, že ste zlodeji,“ odkazuje vo videu MUDr. Bukovský politikom.


Dr. Bukovský sa vo svojom najnovšom videu pustil do celej vlády, vrátane jej predsedu a ministra zdravotníctva. Hneď v úvode videa sa Igor Bukovský vyčíta predsedovi vlády, že vláda na svojim poslednom online zasadnutí schválila ďalšie predĺženie núdzového stavu, o ďalších 30 dní.

Tak predsa len bude! V Bratislave sa 1. mája chystá veľký protest
V centre Bratislavy sa 1. mája uskutoční protest. Organizuje ho, ako už mnohokrát predtým, bývalý poslanec Peter Marček. Ten avizuje, že má zarezervované všetky tri veľké námestia – Námestie Slobody, Hodžovo námestie a námestie SNP. Začiatok bude o... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Petra Demková

Osem mesiacov núdzového stavu

„Vláda SR zo štrnástich mesiacov vládnutia bude teda osem mesiacov fungovať v núdzovom stave, “ hovorí rozhorčený lekár. „Ja absolútne súhlasím s verejným podozrením, že vyhlásenie a predĺženie núdzového stavu vláda realizuje hlavne z dvoch dôvodov. Po prvé preto, že sa bojí politických prejavov nespokojnej verejnosti, ktorej je zatiaľ odopreté právo na verejné zhromaždenia, kde by prejavili svoj politický a spoločenský názor. A po druhé, že vláda pod pláštikom núdzového stavu realizuje obrovské množstvo štátnych zákaziek na kúpu tovarov a služieb bez štandardných výberových konaní,“ povedal vo videu Bukovský.

Nezmyselnosť a bezdôvodnosť ďalšieho predlžovania núdzového stavu je podľa známeho lekára z medicínskeho, ale aj právneho  hľadiska neobhájiteľná vec. Ako vraví, je  presvedčený, že za týmto krokom môžu byť jedine tieto dva dôvody. Svoje oprávnené rozhorčenie nasmeroval priamo na predsedu vlády a ministra zdravotníctva, ktorým adresoval tento odkaz:
Ak sa vláda nebojí, nech udelí výnimku na verejné zhromaždenia

„Ak chcete rozptýliť toto podozrenie veľkej časti verejnosti, mám pre vás výzvu pán predseda vlády. Ak sa vláda nebojí, nech udelí výnimku na verejné zhromaždenia, pretože nie je pravda, pán minister zdravotníctva, že verejné zhromaždenia sú rizikovým zdrojom šírenia infekcie.“ Známy lekár následne uviedol, že V USA sa za posledný rok uskutočnili stovky masových politických zhromaždení, kde desaťtisíce mladých ľudí, opitých, sfetovaných, bez respirátorov a rúšok hulákali, spievali a kričali a politici, rovnako ako hlavný epidemiológ Dr. Fauci odkazuje, že politické zhromaždenia nie sú rizikové a nie sú faktorom spôsobujúcim šírenie infekcie.

Poslanec Taraba: Slovensko ako štát nefunguje, súdy ignorujú žaloby vo veci ochrany ľudských práv
Základné ľudské a občianske práva a slobody. vynucovanie ich dodržiavania od štátu by mali zabezpečovať súdy. Aká je však už dlhodobo situácia na Slovensku? "Inštitúcie, ktoré mali chrániť základné práva a slobody, tak očividne nerobia." Citát... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


„Takže nás tu prestaňte klamať, zavádzať a manipulovať a udeľte výnimku na verejné zhromaždenia, ak núdzový stav nie je manipulácia s verejnou mienkou a strach z prejavenia politického názoru verejnosti,“ vyzýva k politickým činom Igor Bukovský.
Obrovské zákazky pod rúškom núdzového stavu

Záver videa je ako soľ do rán našich politikov. Je to ozvena verejnej mienky, pred ktorou si kompetentní zapchávajú uši. Igor Bukovský ich totiž verejne vyzýva: „Zaviažte sa ako vláda, že aj v núdzovom stave budete transparentní pri nákupe tovarov a služieb. Zbavte nás nášho presvedčenia, že ste zbabelci, ktorí sa boja verejného hnevu a zbavte nás presvedčenia, že ste zlodeji ktorí pod rúškom núdzového stavu realizujú obrovské štátne zákazky bez štandardného výberového konania.“

Matovič zas rozpráva o prázdnej špajzi a gastru pomôcť nechce. Na testy míňa zatiaľ ďalšie milióny
Opýta sa už konečne niekto z novinárov, na tlačovke Igora Matoviča, odkiaľ teda berie milióny (pomaly miliardu) na testovanie, keď stále hovorí o prázdnej špajzi? Povie mu už konečne niekto, že tá jeho verzia - prečo štát nepomáha, ak sa na testy... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Petra Demková